Ingrediente Rulou cu sunca si sardele - 400g sunca - 250g branza telemea - 300g unt - 4 buc. oua - 300g masline - 500g sardele - 3g piper - 5g sare Mod de preparare Rulou cu sunca si sardele Sunca se taie felii subtiri. Branza se marunteste cu dosul furculitei. Galbenusurile fierte se zdrobesc. Maslinele se...
Ingrediente Muschi de porc cu salata a la russe in aspic - 600g muschi de porc - 500g salata a la russe - 250g aspic - 50ml ulei - 25g gogosari rosii in otet - 175g unt - 50g maioneza - 50g castraveti murati - 50g salata verde - 50g ceapa - 100g morcovi - 20g...
Ingrediente pentru Merdenele cu branza de oi - 500g faina - 350ml lapte sau apa - 5g zahar - 20g drojdie - 250g branza de burduf - 100g grasime de porc - 5g sare Mod de preparare Merdenele cu branza de oi Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga 100 ml de lapte...
Ingrediente Jumari de oua simple cu creier - 10buc. oua - 200g ceapa - 1000g creier de porc sau vitel - 100g unt - 40g patrunjel - 2g piper - 30g sare Mod de preparare Jumari de oua simple cu creier Ceapa se toaca marunt sau se rade fin, iar creierul se taie in felii de 2...
Ingrediente Crenvursti in coca de clatite - 1200g crenvrusti - 150g faina - 250ml lapte (sifon) - 20ml ulei - 3buc. oua - 15g drojdie de bere - 5g sare Mod de preparare Crenvursti in coca de clatite Fiecare crenvurst se taie in 3-4 bucati si se curata de intestin. 160 ml lapte se amesteca cu uleiul...
Ingrediente pentru Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii - 500g carne de curcan tocata - 3 linguri de pesmet - 3 linguri de parmezan dat pe razatoare - 1/2 lingurita cimbru uscat - 1 lingurita sos worcester - 2 linguri de amestec de ceapa si telina maruntite impreuna cu robotul de bucatarie - 1...
Ingrediente Chiftele din legume fierte - 1000g legume fierte - 100g franzela - 3buc. oua - 30g faina - 30g ulei - 50g ceapa - 30g marar - 20g usturoi - 5g piper - 20g sare Mod de preparare Chiftele din legume fierte Legumele (morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras etc.) se curata, se spala si se...
Ingrediente pentru Carnati la cuptor in paine - 1kg carnati proaspeti - 100g ghimbir la conserva sau gem de ghimbir - 100g mustar boabe - 1 lingurita sos soia - 1 lingurita ulei cu aroma de usturoi Preparare Carnati la cuptor in paine Daca nu gasiti gem de ghimbir folositi o marmelada mai fina, de exemplu de...
Ingrediente pentru Butoiase din morcovi - 1000g morcovi - 150g unt - 100g rosii - 100g gogosari rosii - 500g salata boeuf - 1000g supa de carne Preparare Butoiase din morcovi Morcovii, cu diametral de 5-6 cm, se fierb intregi in supa de carne, fara sa se inmoaie prea mult. Salata boeuf se prepara folosind reteta respectiva....
Ingrediente pentru Buseuri cu macaroane si ciuperci: - 500g ciuperci proaspete sau conservate - 200g margarina - 200g macaroane - 150g cascaval - 1buc. oua - 300ml sos Madera - 1000g foietaj crud - 20g sare Preparare Buseuri cu macaroane si ciuperci: Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 15...