Carnati la cuptor in paine

Carnati la cuptor in paine

Carnati la cuptor in paine

Ingrediente pentru Carnati la cuptor in paine

– 1kg carnati proaspeti
– 100g ghimbir la conserva sau gem de ghimbir
– 100g mustar boabe
– 1 lingurita sos soia
– 1 lingurita ulei cu aroma de usturoi

Preparare Carnati la cuptor in paine

Daca nu gasiti gem de ghimbir folositi o marmelada mai fina, de exemplu de portocale, peste care adaugati ghimbir proaspat dat pe razatoare sau macinat.

Intr-o punga care se poate inchide ermetic se pun carnatii, se adauga gemul de ghimbir, mustarul, sosul de soia si uleiul de usturoi. Nu este necesar mult ulei deoarece carnatii au destula grasime, de aceea sunt atat de gustosi. Se amesteca bine in punga si se pun la marinat in frigider.

Se aseaza carnatii pe o tava pentru cuptor captusita cu folie de aluminiu fiindca zaharul din gemul de ghimbir se va arde putin.

Se pun la cuptor pentru 45 de minute la 180 grade C.

Dintr-o paine rotunda se confectioneaza un castron pentru carnati. Se taie pe mijlocul de sus al painii un fel de capac, se scoate miezul si se adauga carnatii in locul ramas gol. Coaja painii va devenii foarte gustoasa cand va fi patrunsa de carnati.

Related News