Blog

cadouri pentru copii

Cadouri potrivite pentru copii | ghid de cumpărături

Cadouri potrivite pentru copii

Care sunt cele mai potrivite cadouri pentru copii? Poate fi destul de dificil, în majoritatea cazurilor, să faci un cadou, iar atunci când vine vorba de a găsi cadoul potrivit pentru un copil, lucrurile se complică și mai mult. Fie că ești sau nu părinte, cu siguranță te-ai aflat în postura de a face un astfel de cadou – pentru nepoți, pentru copilul unor prieteni, de Crăciun, de 1 iunie, de ziua de naștere, cu ocazia unui botez.

Oricât de bine intenționat ai fi, se poate întâmpla să faci o alegere care să nu fie pe placul copilului, sau pe placul părinților acestuia, dacă copilul este încă prea mic să decidă singur. Regula numărul unu: e mai bine să cumperi ceva util, decât ceva ce va ajunge depozitat într-o cutie și nu va fi folosit niciodată.

Am pregătit o scurtă listă cu cele mai potrivite cadouri pentru cei mici, cu care să mergi la sigur.

1. Bijuterii

Nu, bijuteriile nu sunt doar pentru adulți. Din contră, sunt un cadou apreciat pe scară largă, pentru copii de toate vârstele. Pentru fetițe, nu vei da greș cu o pereche de cerceluși mici, subtili, finuți, din argint, în formă de albinuțe, buburuze, fluturași, cățeluși sau alte modele vesele. Ar fi indicat, totuși, să te asiguri că fetița are urechiușele găurite, pentru a-i permite să poarte cercei. De asemenea, un colier din argint va fi la fel de apreciat, sau un set care să conțină și cercei, și lănțișor, ideal pentru o ocazie specială. Dacă relația ta cu părinții copilului este una apropiată, nu ezita să te consulți cu aceștia înainte, întrucât s-ar putea ca unii părinți să aibă anumite preferințe când vine vorba de bijuteriile copiilor lor.

2. Jucării

Gama de opțiuni este extrem de vastă – există jucării de toate tipurile, pentru toate vârstele, pentru orice buget și pentru orice preferințe. Fii atent la aceste criterii. Alege jucăria în funcție de vârstă, studiind cu atenție eticheta produsului, care cuprinde informații referitoare la acest aspect, întrucât unele jucării sunt confecționate din materiale neadecvate pentru anumite categorii de vârstă, putând chiar să pună în pericol sănătatea celui mic (piese prea mici, care pot fi înghițite cu ușurință și pot duce la sufocare sau blocarea intestinelor, etc).

În general, optează pentru jucării interactive, însă care să nu facă prea mult zgomot, în special dacă familia locuiește la bloc. Nu vrei să fii învinuit pentru deranjul cauzat de o jucărie dăruită de tine. Există și riscul ca zgomotul prea puternic făcut de o jucărie să provoace frica celui mic și să îi inhibe cheful de joacă. Așadar, alege responsabil. Un set de bucătărie, un microscop, o dubiță de poliție, un set pentru stomatologi sau un set de cuburi de construit sunt variante potrivite, care stimulează inteligența nativă a copilului și îi ocupă timpul într-un mod productiv și benefic pentru dezvoltarea sa. Poți să te orientezi, de asemenea, după jucării care pot fi folosite în baie, precum aceste mingiuțe colorate, care vor distrage atenția celui mic în timpul îmbăierii, ușurând munca părinților.

3. Îmbrăcăminte

În general, piesele de vestimentație sunt de evitat, în lipsa unor informații precise, precum mărimea potrivită. În cazul în care dispui de aceste informații, ai o rampă de plecare, dar trebuie să iei în calcul și alte aspecte, de care depinde reușita încercării tale de a dărui o hăinuță potrivită. De exemplu, evită să cumperi hăinuțe de sezon chiar la sfârșit de sezon. Cel mai probabil, copilul le va mai putea purta o perioadă foarte scurtă de timp. Întrucât ritmul lor de creștere este unul alert, hăinuțele, oricât de frumoase ar fi, vor ajunge depozitate în pod în următorul sezon, neputând fi purtate din nou.

Dacă optezi pentru varianta aceasta și vrei să cumperi un combinezon gros de iarnă deși este vară, sau un set de pantalonași scurți și tricou, deși este iarnă, asigură-te că alegi o mărime mai mare, care să îi fie bună în momentul în care va putea purta hăinuța.

Bineînțeles, există și piese de îmbrăcăminte care sunt, de regulă, schimbate zilnic, pentru că se murdăresc repede, cum ar fi body-urile. Având atâtea modele, culori și imprimeuri la dispoziție, e imposibil să nu ai de unde alege un body frumos, care să încânte atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Poți opta pentru un set de 5 bucăți, foarte avantajos din punct de vedere financiar.

Intervenim aici cu un pont: păstrează bonul fiscal, pentru a da posibilitatea părinților de a schimba produsul din diverse motive. Se întâmplă, de multe ori, să nimerești mărimea potrivită, modelul potrivit, dar să cumperi o dublură, un produs pe care deja copilul îl are în garderobă, caz în care este de bun augur să oferi părinților posibilitatea de a alege altceva la schimb.

4. Accesorii

Există așa numitele ”cadouri universale”, cu care elimini unele aspecte riscante menționate anterior (poate nu îi va plăcea modelul, poate nu îi nimeresc mărimea, poate nu o va folosi). De exemplu, poți opta pentru o păturică călduroasă, pufoasă, dintr-un material moale care nu provoacă iritații. Păturicile noastre au glugă, pot fi folosite pe post de prosop pentru o protecție sporită împotriva frigului, la ieșirea din văniță. Există și seturi de păturică și pernă, sau seturi de 4 minipăturici cu imprimeuri diferite, din bumbac organic moale, un material vaporos, delicat la atingere.

Un lucru e cert: șosetuțele se pierd constant, așa că poți alege un set de șosetuțe colorate pentru fetițe sau pentru băieței. De asemenea, poți opta pentru un set din 3 piese, care să aibă căciuliță, șosete și mânuși, potrivit pentru nou-născuți.

Dacă consideri utile sfaturile noastre legate de cele mai potrivite cadouri pentru copii, te invităm să lași un comentariu mai jos, iar dacă ai achiziționat un produs de pe site-ul nostru, te invităm să lași o recenzie. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți, și că ai citit restul articolelor de pe blog-ul nostru.

proprietățile mistice ale argintului

Proprietățile mistice ale argintului

Proprietățile mistice ale argintului sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Deși este o discuție supusă scepticismului unora, există multe dovezi care atestă faptul că argintul este, într-adevăr, un metal unic, cu variate beneficii.

Citește acest articol și află 5 motive pentru care argintul a fost și este în continuare apreciat pe scară largă drept un metal enigmatic. Cert este că argintul a depășit aurul ca și popularitate, atât datorită prețului mai avantajos, esteticii îmbietoare, cât și datorită unor proprietăți naturale pe care alte metale nu le posedă.

1. Argintul este asociat cu energia feminină Yin

În timp ce aurul este asociat cu energia masculină Yang și cu soarele, argintul este sinonim cu Luna și cu simbolul Yin. Energia și senzualitatea specific feminină poate fi amplificată de purtarea argintului.

2. Argintul are multe beneficii din punct de vedere medical

Explicația științifică este una simplă și ușor de înțeles: argintul are o conductivitate termică și electrică impresionantă. Ionii de argint încărcați pozitiv sunt responsabili de stimularea conductivității naturale a corpului uman. Acest lucru atrage beneficii precum o circulație corectă a sângelui, o mai bună protecție împotriva radiaților electromagnetice, o temperatură moderată a corpului, o imunitate crescută. De asemenea, reducerea simptomelor artritei sau chiar prevenirea acesteia au fost raportate ca beneficii ale purtării unui inel de argint.

Elasticitatea pielii este influențată și ea de purtarea argintului, la fel și hidratarea acesteia. Pielea se va regenera mai ușor, la fel și oasele sau vasele de sânge sparte, dacă purtăm argint o perioadă îndelungată de timp.

 

3. Argintul: metalul emoțiilor

Emoțiile, trăirile pozitive, dorințele sunt intensificate prin purtarea bijuteriilor de argint. Se consideră că sufletul se încarcă pozitiv cu energia argintului și că vibrațiile universului se resimt mai puternic atunci când corpul uman este în contact cu argintul, în special în timpul nopților cu lună plină.

Echilibrul general dintre minte și corp se consideră mult mai bun în zilele când purtăm argint. Proprietățile naturale ale acestui metal enigmatic au rolul de a tempera căldura excesivă a corpului, de a armoniza energia interioară, pentru o mai bună conexiune între purtător/purtătoare și tot ceea ce îl/o înconjoară.

4. Argintul are acțiune anti-microbiană.

Aceeași ioni încărcați pozitivi despre care am discutat adineaori contribuie la lupta împotriva infecțiilor. Privind de-a lungul istoriei, vom observa că mulți doctori s-au bazat pe folosirea argintului în medicină, ca o soluție la diverse afecțiuni. Fiind un puternic agent anti-microbian, argintul a fost folosit pentru a ameliora simptomele de gripă, pentru a elimina orice fel de bacterie din corp. Și în prezent, argintul coloidal este considerat un bun remediu.

 

5. Argintul reflectă lumina mai mult decât orice alt metal.

Argintul este considerat nerivalizat de orice alt metal la acest capitol. El reflectă lumina, în special lumina Lunii, cu care se crede că este în strânsă relație. Argintul este asociat cu zodiile Rac și Vărsător, cu elementul Apă, asupra căreia se crede că are o influență enormă, și anume de a o proteja de impurități.

Există diverse credințe din popor care abordează puterea mistică a argintului, crezându-se că, purtat noaptea, atrage visele premonitorii, înlătură pericolele, crește puterea percepției, dezvoltă intuiția și atrage prosperitatea.

 

Acum că te-am familiarizat cu proprietățile mistice ale argintului, te așteptăm la cumpărături. Pe site-ul nostru găsești diverse modele de bijuterii pentru femei, bărbați și copii, potrivite pentru diferite ocazii. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

Îngrijirea bijuteriilor | Argint, placate cu aur, inox

Îngrijirea bijuteriilor

Bijuteriile ajung să facă parte din viața noastră, să devină obiecte dragi nouă, care marchează anumite momente din viață, ne inspiră sentimente plăcute, ne leagă de oameni, de locuri, de amintiri. Pentru a ne putea bucura de ele un timp îndelungat, se impune o îngrijire corespunzătoare.

Îți mai aduci aminte de acel colier primit în dar de aniversarea ta? Sau de acea pereche de cercei pe care ai pus ochii și nu te-ai putut abține să o cumperi? Cum arată ele acum? Și-au pierdut din strălucire sau le-ai acordat atenția necesară, curățându-le regulat și protejându-le de acei factori externi care le pot diminua din frumusețe?

Dacă te afli în cea de-a doua situație, nu e prea târziu să urmezi sfaturile noastre în materie de întreținere a bijuteriilor și să le readuci la viață.

Îngrijirea bijuteriilor: de ce să curățăm bijuteriile?

Bijuteriile, la fel ca alte bunuri personale pe care le utilizăm des, ajung să își piardă strălucirea, să capete alte nuanțe, întrucât sunt afectate de anumiți factori externi. Vorbim aici despre depunerile de praf, despre acțiunea cremelor, uleiurilor și a altor produse pentru îngrijirea corpului, pe care de cele mai multe ori le aplicăm fără să ne îndepărtăm bijuteriile, sau a depunerilor de calcar din apă, dacă nu ne dăm jos bijuteriile înainte de contactul cu apa, în mod repetat.

Acasă sau la bijutier?

Nu, nu este nevoie să mergem de fiecare dată la bijutier. O bijuterie îngrijită regulat nu va acumula atâta murdărie încât să fie obligatorie intervenția unui bijutier. Condiția este să cunoaștem regulile pe care trebuie să le urmăm în funcție de materialul din care este confecționată bijuteria.

Bineînțeles, nu descurajăm mersul la bijutier, însă vă oferim soluții practice pentru a vă putea curăța și singuri bijuteriile. În cazul în care nu știți cu certitudine din ce material este bijuteria sau dacă aceasta prezintă zgârieturi, pete, fisuri, este recomandat să mergeți la un bijutier. Un specialist va analiza gravitatea situației și va apela la o curățare mai fină, mai în profunzime, folosind soluții speciale.

Este important de precizat că unele ”trucuri băbești” trebuie evitate, precum curățarea bijuteriilor folosind lămâia. Aceasta este prea acidă și va altera suprafața bijuteriei. Însă există alte soluții la îndemâna tuturor, care sunt sigure și care nu implică costuri ridicate.

Reguli generale pentru îngrijirea bijuteriilor:

1. Nu folosiți materiale textile abrazive, dure, pentru curățarea bijuteriilor. Alegeți o cârpă moale, dintr-un material fin, care să nici nu lase scame.

2. Păstrați bijuteriile într-o cutiuță, de preferat în ambalajul lor original, într-un loc ferit de razele directe ale soarelui.

3. Cutia trebuie să se închidă etanș, pentru a împiedica pătrunderea aerului, iar bijuteriile să fie depozitate în compartimente separate, pentru a nu se zgâria între ele.îngrijirea bijuteriilor

4. Nu purtați bijuteriile în timpul activităților casnice, întrucât acțiunea substanțelor chimice pentru curățare le va afecta.

5. Evitați contactul bijuteriilor cu apa. Nu le purtați în momentul îmbăierii, spălării vaselor, în piscină, etc.

6. Evitați contactul bijuteriilor cu produsele pentru îngrijirea corpului.

7. Bijuteriile se vor mătui dacă intră frecvent în contact cu pielea nehidratată. Rutina de îngrijire a pielii va afecta în timp nivelul de mătuire.

8. Bijuteriile își vor pierde strălucirea dacă intră frecvent în contact cu transpirația, fiind purtate în timpul exercițiilor fizice (la sala de fitness, etc).

9. Mânuiți cu atenție bijuteriile care au pietricele sau perle și încercați să evitați șocurile mecanice (să nu le scăpați pe jos, să nu le loviți de perete sau de alte suprafețe dure, etc).

10. Dacă folosiți substanțe speciale, din comerț, pentru curățarea bijuteriilor, citiți cu mare atenție ghidul de utilizare (ce conține, câte minute trebuie scufundate în respectiva substanță, pentru ce metale este indicat/interzis, etc).

 

1. Curățarea bijuteriilor din argint

Bijuteriile din argint trec printr-un proces natural, numit oxidare. Acesta apare ca rezultat al reacțiilor chimice care au loc între argint și pH-ul pielii noastre. Însă acest proces nu este ireversibil și nici nu are același impact în toate situațiile – poate fi mai slab sau mai intens de la o persoană la alta, în funcție de pH-ul pielii acesteia. Umiditatea aerului este un alt factor care influențează rapiditatea oxidării.

Bijuteriile din argint au în compoziție 925% argint pur și 75% cupru, întrucât argintul, fiind prea moale pentru a fi prelucrat, are nevoie de un metal care să confere rezistență și rigiditate aliajului. Acest cupru este de asemenea responsabil pentru oxidarea bijuteriilor din argint.

Puteți lăsa bijuteriile în apă călduță, timp de 30 de minute, după care să le curățați cu o periuță moale, pe care să aplicați puțină pastă de dinți, de preferat fără mentol. Limpeziți bijuteria cu un jet de apă călduță și uscați-o cu o cârpă moale. O altă soluție simplă este apa cu sare. Lăsați bijuteriile în apă călduță cu sare timp de 15-20 de minute, după care folosiți, din nou, o periuță cât de moale, care să nu zgârie. Asigurați-vă că sarea este complet dizolvată, în special dacă folosiți sare grunjoasă.

 

2. Curățarea bijuteriilor placate cu aur

Folosiți apă cu săpun pentru curățarea bijuteriilor din aur sau placate cu aur. Țineți bijuteriile timp de 30 de minute în acest amestec de apă și săpun lichid (de preferat un săpun care să nu conțină parfum). Mai apoi, îndepărtați depunerile de praf și calcar cu ajutorul unui material moale sau a unei periuțe moi, care să nu zgârie.

Mai există o soluție de curățare des recomandată în cazul aurului: amoniacul. Este foarte important însă de reținut că bijuteriile nu trebuie sub nicio formă ținute mai mult de un minut în apa cu amoniac (o parte amoniac și șase părți de apă). Apa cu săpun rămâne cea mai bună opțiune, întrucât pericolele de deteriorare sunt extrem de mici. Dar și amoniacul poate curăța rapid și fără probleme bijuteria placată cu aur, dacă se respectă regula scufundării timp de maxim 1 minut. Bijuteria se va usca la final cu o cârpă moale și fină.

 

3. Curățarea bijuteriilor din oțel inoxidabil

Nu există o regulă specială pentru curățarea bijuteriilor din inox, întrucât acestea nu sunt pretențioase și nu necesită nicio tehnică specială. Folosiți aceeași regulă ca și în cazul bijuteriilor placate cu aur: apă călduță cu săpun, timp de 10 minute, apoi uscate cu o cârpă moale, fină. Nu este nevoie numai de câteva picături de detergent de vase sau săpun lichid.

 

Acum că ai aflat niște sfaturi utile pentru îngrijirea bijuteriilor, te așteptăm la cumpărături. Pe site-ul nostru găsești diverse modele de bijuterii pentru femei, bărbați și copii, potrivite pentru diferite ocazii. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

5 motive să alegi un smartwatch

4 motive să cumperi un smartwatch

4 motive să cumperi un smartwatch

Nu știi cu certitudine dacă ai nevoie de un smartwatch sau care sunt avantajele acestui accesoriu inovator? Ești sceptic cu privire la raportul calitate – utilitate – preț? Atunci acest articol este pentru tine! Garantăm că la final nu doar că îți va fi 100% clar de ce smartwatch-urile sunt atât de căutate în prezent, ci te vei întreba și de ce ai așteptat atât de mult înainte să îți cumperi și tu unul!

Să începem cu începutul: ce este smartwatch-ul? Pe scurt: un ceas inteligent, care imită ceasul clasic la capitolul aspect/design, însă funcționează ca un calculator/smartphone în miniatură. De aici și nenumăratele beneficii:

 

1. Mai mult decât un ceas

Chiar dacă, în esență, și smartwatch-ul este tot un ceas care îți indică ora, acesta nu este singurul lucru pe care îl face. Funcțiile acestor ceasuri inteligente diferă, dar cele mai multe au o serie de funcții comune, de bază. Cel mai important este că îl poți conecta la smartphone-ul tău, întrucât este compatibil cu sistemele de operare Android și iOS. Poți descărca și configura aplicații, are spațiu de stocare, are un ecran tactil cu o cromatică bună, se conectează prin Bluetooth, GPS, 4G. Are o autonomie excelentă și se încarcă facil și rapid. Îți poți seta alarma la o anumită oră, poți accesa calculatorul, calendarul, cronometrul. Toate aceste funcționalități într-un obiect mic, util și trendy: ajutorul tău de nădejde, în fiecare zi.

5 motive să alegi un smartwatch

2. Ușurința de a-ți accesa telefonul de la distanță

Odată conectat la telefonul mobil, smartwatch-ul poate fi folosit pentru a apela sau a răspunde la apeluri, la mesaje text (fie tastând efectiv, fie activând funcția ”Dictare”). Datorită funcției ”Find Phone”, smartwatch-ul îți poate găsi telefonul în caz de pierdere/furt. Un avantaj cert este că poți primi notificări de pe telefon direct pe ceas, fiind automat mai ușor să le vizualizezi decât pe telefon, care probabil nu îți va fi întotdeauna în imediata apropiere. Pentru persoanele care au un job care nu le permite să își folosească telefonul cu ușurință sau pentru cei care petrec mult timp la volanul autoturismului, cu siguranță acesta este un bonus.

 

3. Fitness Tracking

Această funcție este una de referință, ceea ce face ca o mare parte din utilizatorii ceasurilor smart să fie sportivi sau persoane axate pe exercițiu fizic și wellness. Pentru aceste persoane, funcția de monitorizare a somnului, de măsurare a tensiunii arteriale, a pulsului, a nivelului de oxigen, a caloriilor sau a distanței parcurse sunt extrem de folositoare. Acesta este întocmai rolul smartwatch-ului: de a fi folositor și de a-ți ușura existența în fiecare zi.

5 motive să alegi un smartwatch

4. Design și performanță: 2 in 1

E adevărat că de cele mai multe ori, smartwatch-urile sunt ușor mai mari decât ceasurile clasice, datorită ecranului tactil care trebuie să fie mai mare ca să permită folosirea lui, prin atingere. Însă diferența este ușor sesizabilă, design-ul acestora fiind îmbunătățit de-a lungul timpului întocmai pentru a diminua din volum și pentru a-l face din ce în ce mai mult un accesoriu zilnic ușor de asortat. În continuare există și variante mai masive, cu un aspect futurist, în preponderență cele masculine. Un alt avantaj din acest punct de vedere este posibilitatea de customizare – wallpaper-ul poate fi schimbat, iar cureaua de prindere este detașabilă, poate fi înlocuită. Poți opta pentru una de silicon, una metalică, una din piele ecologică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum că ai aflat care sunt, în opinia noastră, cele 4 motive să cumperi un smartwatch, te așteptăm la cumpărături. Pe site-ul nostru găsești diverse modele de ceasuri smart pentru femei, bărbați și copii, potrivite pentru diferite ocazii. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

geanta - o necesitate

Geanta - o necesitate

Geanta – o necesitate. Da sau nu?

Aceasta a fost o întrebare capcană, pentru că răspunsul este cu siguranță DA, și nu credem că există vreo doamnă sau domnișoară care să nu fie de acord cu această afirmație. Alocă puțin timp pentru a studia aspectul persoanelor cu care te întâlnești pe stradă și vei remarca, cel mai probabil, un accesoriu comun, care nu lipsește nimănui: geanta.

Fie că vorbim despre o geantă mică, chic, potrivită pentru a depozita doar telefonul, cheile și portofelul, sau despre o geantă mare, încăpătoare, cu multe compartimente, geanta este unicul accesoriu care nu se demodează și nu își pierde din importanța notorie.

Bineînțeles, rolul pe care îl îndeplinește ea diferă de la o situație la alta, de la o persoană la alta. Dar majoritatea purtătoarelor (sau purtătorilor) de genți caută anumite atribute de referință atunci când aleg o nouă geantă pe care să o adauge la colecție. Rolul estetic și cel practic se completează reciproc: geanta trebuie să fie frumoasă, dar și utilă. Geanta trebuie să fie versatilă, să se potrivească în diverse situații, la diverse ținute, să fie compatibilă cu stilul și personalitatea celei (sau celui) care o poartă.

Bineînțeles, există persoane pentru care acest ultim criteriu menționat nu este neapărat relevant, întrucât au o colecție vastă de genți de diferite culori, pe care le asortează la cromatica întregii ținute. Un scenariu foarte fericit. Însă, dacă criteriul financiar primează și cauți o variantă low-budget, versatilitatea trebuie să fie un MUST HAVE. Iar gențile în culori neutre, cum ar fi cele negre, albe, bej, gri, maro, sunt cele care te vor salva în orice moment al zilei și care nu ar trebui să îți lipsească.

“Mereu am considerat ca moda nu are doar rolul de a face femeile mai frumoase, ci si de a le da incredere de sine.” – Yves Saint Laurent

Deși moda contemporană funcționează după principiul ”poartă ce îți place, atâta timp cât te simți bine și ți se potrivește”, există și câteva reguli nescrise pe care este indicat să nu le ignori, dacă vrei să atragi atenția printr-un look de invidiat. Geanta are specificul ei, vine la pachet cu un set de ”așa da” și ”așa nu”. De pildă: nu purta un clutch când mergi la jogging; nu purta o geantă oversized dacă este goală și, în consecință, stă lăbârțat; nu purta un rucsac la o ținută office sau o geantă messenger elegantă la o ținută sport. Lista poate continua, dar sperăm că ai prins ideea: adaptează-ți geanta la contextul în care o porți și asigură-te că aceasta îți va scoate în evidență vestimentația, pantofii și celelalte accesorii într-un mod pozitiv, fără a exista un contrast supărător între acestea.

Există vreo doamnă sau domnișoară căreia să ii displacă să-i fie apreciate gusturile în ceea ce privește alegerea vestimentației și a accesoriilor? Știți și voi răspunsul. Geanta este într-adevăr o necesitate și trebuie apreciată, îngrijită și aleasă pentru a o pune în valoare. Reinterpretăm celebrul citat al lui Marilyn Monroe și spunem ”Dă-i unei fete geanta potrivită și va cuceri lumea” , pentru că ne punem încrederea în acest accesoriu special și atât de îndrăgit.

Pe site-ul nostru găsești diverse modele de genți pentru femei și pentru bărbați, potrivite pentru diferite ocazii. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

jucării interactive pentru viitori copilași creativi

Jucării interactive pentru viitori copilași creativi

Vom alege jucării interactive pentru viitori copilași creativi? Da!

Dezvoltarea inteligenței și creativității celor mici începe prin joacă. În acest fel, ei descoperă lumea, se descoperă pe ei înșiși, deprinzând abilități de care se vor folosi pe tot parcursul vieții. Bucuria neîntreruptă a jocului poate fi, pe de-o parte, terapeutică, relaxantă pentru cei mici, cât și educativă, iar părinții trebuie să învețe cum să utilizeze cât de mult componenta educativă a jocurilor pe care le dăruiesc celor mici. Am creat un scurt ghid, unde am trecut în revistă cele mai bune jucării pentru copii, menite să contribuie la formarea personalității copiilor, accentuându-le inteligența nativă.

1. Jucăriile muzicale

În mod natural, o jucărie care va scoate un sunet va atrage mai mult atenția celui mic. De obicei, copii încep, treptat, să și danseze, fiind stimulați de muzica pe care o aud să participe activ. Energia copilului este astfel eliberată într-un mod productiv, își va forma ureche muzicală, învățând să se miște pe ritmul muzicii. Un microfon muzical îl va fermeca, cu siguranță, și mai mult, la fel și o rotiță interactivă cu animăluțe, care se învârte, rulează diverse melodii la apăsarea butoanelor, stimulând auzul, recunoașterea formelor și culorilor, la fel și înțelegerea relației cauză-efect între apăsarea butonului (respectiv cântatul în microfon) și auzul unui sunet.

 

2. Jocurile de rol

Deși atunci când devenim adulți ne dorim de multe ori să fim din nou mici, copiilor le plac adesea jucăriile care simulează viața de adult, diversele meserii. Fie că vorbim despre un set de bucătărie, o dubiță de poliție, o furgonetă cu bomboane, un set pentru stomatologi sau un aspirator, un microscop sau o casă de marcat, timpul pe care copilul tău îl petrece jucându-se cu acestea este unul bine folosit, cu avantaje pe termen lung. Părinții sunt încurajați să observe reacțiile copiilor în timpul jocului, pentru a putea semnala interesul copilului pentru un anumit tip de jucărie. Nu, interesul copilului pentru trusa de dentist nu înseamnă obligatoriu că acesta va deveni dentist, dar există șanse să fie așa sau, pur și simplu, poate însemna că cel mic are o dexteritate manuală ce trebuie exploatată.

 

3. Jucăriile de construit

De exemplu, un set de cuburi de construcție, cum ar fi acesta, cu 1000 de cuburi, îi va permite copilului tău să își îmbunătățească abilitățile motorii fine, să își dezvolte creativitatea, în timp ce va încerca să creeze diferite figurine. Cere-i copilului să construiască obiecte pe care le cunoaște, pe care le-a văzut – o casă, un copac, o mașină, un animăluț. În acest fel, este stimulată capacitatea lui de a face corelații între imaginea din mintea lui a obiectului pe care trebuie să îl construiască, cuburile aflate la dispoziție și imaginea finală a obiectului pe care a reușit să îl construiască. Același principiu este valabil și în cazul puzzle-urilor, la fel de interactive și folositoare.

Sperăm că veți găsi utile sfaturile noastre și că veți opta și voi pentru jucării interactive pentru viitori copilași creativi. Așteptăm comentarii și recenzii la jucăriile pe care le-ați achiziționat de pe site-ul nostru. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

salopete pentru copii

Salopete pentru copii: ghid de cumpărături

Iubim subiectul articolului de azi: salopete pentru copii.

Ne-am hotărât să dăm startul unei serii de articole care să îi ghideze pe cititorii noștri înspre alegerea corectă în materie de cumpărături pentru copilașii lor. Articolul de azi este dedicat unei piese de vestimentație pe care pur și simplu o adorăm: salopetele.

Curiozitatea copiilor nu trebuie să fie îngrădită de hăinuțe care să le restricționeze lejeritatea mișcării. Alege întotdeauna acele piese de vestimentație care să îi permită copilului să exploreze lumea din jurul lui, care să nu îi incomodeze mișcarea. Majoritatea copiilor sunt, în esență, mici scântei de viață pline de energie și vitalitate, iar hăinuțele pe care le aleg părinții trebuie să îi ajute în această direcție.

Există mai multe variabile pe care să le luăm în considerare: croiul, dimensiunea, calitatea materialului, duritatea acestuia, eventualele probleme de natură dermatologică pe care le-ar putea crea, etc. Dar bineînțeles, și criteriul estetic ocupă un loc fruntaș. Salopetele noastre îndeplinesc toate aceste criterii: sunt funcționale, lejere, frumoase, confortabile.

Vestea bună este că modelele sunt infinite! Ai atât de multe variante de unde să alegi, mai ales că avem și mărimi variate la majoritatea articolelor (0-3 luni, 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni, 12-18 luni, 3 ani, chiar și 7 ani). În descrierea pozelor este notată și dimensiunea hăinuței, pentru a te ajuta să te orientezi corect. Am selectat aici cele mai bine vândute salopete pentru fetițe și pentru băieței.

1. Salopete subțiri

Modelele noi de salopete pentru copii din cea mai recentă colecție de vară sunt la mare trecere și se adresează vremii călduroase care urmează. Salopetele cu mânecă scurtă sunt la mare căutare în sezonul cald. Materialul ușor și aerisit din care sunt confecționate, la fel și imprimeurile vesele, i-au determinat pe mulți părinți să le aleagă.

 

 

2. Salopete grosuțe

Salopetele pentru copii pe care le găsești pe site-ul nostru nu sunt toate subțiri. Poți opta pentru o salopetă din bumbac 100%, potrivită pentru a fi purtată în casă și afară, când temperatura nu este ridicată.  Salopetele plușate cu steluțe, cu unicorn, cu diferite animăluțe, cum ar fi vulpița, ursulețul, iepurașul, sunt extrem de populare, datorită materialului moale din care sunt confecționate. Gluga oferă o protecție extra împotriva frigului, iar închiderea frontală cu capse permite îmbrăcarea și dezbrăcarea facilă.

 

 

După cum am precizat, modelele sunt variate. Tot ce trebuie să faci este să accesezi secțiunea SHOP și să cauți modelul preferat, sau să tastezi cuvântul ”SALOPETĂ” în bara de căutare, pentru o țintire mai eficientă.

Îți reamintim că la Afy.ro găsești cel mai bun raport calitate-preț! Ai mereu parte de reduceri surpriză și produse noi, alese în funcție de preferințele clienților noștri de-a lungul timpului.

Te invităm să citești și articolele noastre anterioare de pe blog și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Suntem la un click distanță. Contactează-ne telefonic, prin e-mail sau Facebook. 

 

plimbarea cu bebelușul

Plimbarea cu bebelușul: ce trebuie să luăm cu noi?

Plimbarea cu bebelușul trebuie să fie plăcută atât pentru copilași, dar și pentru părinți. Plimbarea este o activitate cotidiană, parte a rutinei zilnice, dar poate deveni uneori o aventură plină de situații neprevăzute. Din acest motiv, e important să avem certitudinea că orice mică sau mare problemă care ar putea interveni nu ne va lua pe nepregătite.

Înainte de a începe această discuție elaborată despre checklist-ul pe care trebuie să-l bifăm când ieșim la plimbare, trebuie să stabilim o regulă de aur: echilibru! Cuvântul cheie al acestui articol este întocmai acesta: echilibru. Echiparea corespunzătoare a bagajului nu înseamnă că vom îngrămădi toate obiectele bebelușului într-o geantă a cărei greutate să ne distrugă coloana sau să îngreuneze și mai mult căruciorul copilului. Echiparea corespunzătoare înseamnă că ne vom axa pe acele lucruri esențiale, fără a exagera cu dotările. Rezultatul: o plimbare recreativă, un copil fericit și un părinte și mai fericit.

plimbarea cu bebelușul

1. Scutece de unică folosință

Un MUST HAVE! În medie, scutecul unui bebeluș trebuie schimbat între 7-10 ori pe zi, însă acestea sunt doar niște estimări. Vei ajunge să îți dai seama pe cont propriu de câte scutece are nevoie copilul tău, însă cert este că nu poți merge la plimbare fără măcar 2-3 scutece de rezervă. Bineînțeles, o altă variabilă pe care trebuie să o iei în calcul în acest caz este timpul: cât timp vei petrece afară la plimbare cu bebelușul tău? Adaptarea este o abilitate excepțională pe care mamele o vor deprinde. Suntem încrezători că și tu vei învăța să estimezi cât de des trebuie schimbat bebelușul tău. Important este să îi schimbi scutecul înainte să ieși la plimbare.

plimbarea cu bebelușul

 

2. Haine de schimb

După cum am menționat deja, situațiile neprevăzute sunt greu de anticipat. Nu poți evita întotdeauna ca bebelușul tău să se murdărească, însă poți gestiona situația cu ușurință, având un set de hăinuțe de schimb asupra ta. Avantajul e că nici nu ocupă mult spațiu.

 

3. Șervețele umede

Indispensabile! Trebuie să ștergi mânuțele copilului după ce a mâncat ceva și s-a murdărit? Trebuie să îl ștergi la guriță? Vrei să cureți repede o pată mică de pe bluziță sau de pe măsuța căruciorului? Ta-dam! Ți-am răspuns la toate aceste probleme folosind doar două cuvinte: șervețele umede. Pachetele compacte sunt ideale pentru a încăpea în geantă, alături de restul lucrușoarelor. Alege-le întotdeauna în funcție de sensibilitatea pielii bebelușului. În orice caz, șervetelele umede create special pentru copii sunt îmbibate în creme hidratante cu rol de protecție pentru pielea fină și vulnerabilă a celor mici. Cu toate acestea, citește totuși eticheta cu ingrediente înainte să le cumperi.

4. Dezinfectant pentru mâini

În contextul nefericit al pandemiei cu care ne confruntăm, dezinfectantul trebuie să ocupe un loc fruntaș pe lista noastră, oriunde ne-am duce. Folosește dezinfectantul să ștergi anumite suprafețe și bineînțeles să îți cureți mâinile înainte de a atinge lucrușoarele celui mic.

5. Crema hidratantă

Nu uita crema hidratantă, în tuburi mici, ușor de transportat, pe care să o aplici în zonele intime după ce ai schimbat scutecul. Cremele hidratante pentru bebeluși nu conțin parfum sau coloranți și nu agresează pielea, oferind un plus de confort celui mic în zonele în care pielea este ultrasensibilă și predispusă la iritații.

6. Biberon cu apă

Nu uita niciodată apa, fie că încă folosiți un biberon sau ați trecut la sticlă.

7. Termosul și recipientul pentru lapte praf

E important să ai asupra ta un termos cu apă caldă și un recipient în care să pui exact porția de lapte praf potrivită pentru bebelușul tău. Salvezi spațiu folosind recipiente compartimentate. Iubim eficiența.

8. Aleze

Cearceaful absorbant este ideal pentru momentul când schimbați scutecul bebelușului, pentru a menține igiena și a evita pătarea suprafețelor. Este impermeabil și are un strat superior moale, asigurând confortul celui mic. Avantajele sunt atât de mari pentru un obiect atât de mic și atât de ușor de transportat!

9. Jucării

Nu uita să iei cu tine o jucărie de dentiție, mingiuțe colorate, o tăbliță de colorat sau alte jucării mici, interactive, care pot fi ținute în mână și care îi vor atrage copilului atenția, oferindu-ți și ție puțin timp să te relaxezi.

10. Apă și o gustărică

Un lucru esențial, dar adeseori uitat: apa și gustărica bine-meritată pentru mămicile (și tăticii) care alocă timp și atenție copilașilor lor, încât uită să aibă grijă și de sănătatea lor. Plimbarea cu bebelușul trebuie să fie un prilej de relaxare și pentru părinți, nu un stres continuu.

Sperăm că acum ai toate informațiile necesare pentru ca plimbarea cu bebelușul să fie una plăcută, fără stres și fără situații pentru care să nu ai o rezolvare rapidă. Nu uita că acest ”necesar” de obiecte esențiale se va schimba constant pe măsură ce copilașul crește. Lucrurile pe care în prezent le consideri indispensabile vor fi înlocuite de altele, iar tu va trebui să apelezi încă o dată la puterea ta de a te adapta. Noi îți oferim posibilitatea de a achiziționa o geantă compartimentată cu atenție pentru a-ți ușura munca, cum ar fi aceasta, roz, pentru fetițe, sau bleumarin, pentru băieței.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

coliere in straturi

Colierele în straturi: noul trend

Colierele în straturi: noul trend. Când spui 2021, spui coliere în straturi. Deși nu e un trend care a apărut doar acum, 2021 e anul care marchează o renaștere a acestui stil de a purta colierele. Multe doamne și domnișoare au optat pentru acest stil eye-catchy acum mult timp, însă nu au primit aprecierea pe care o primesc acum, nefiind atunci parte a unui trend global în ascensiune.

Dar acum, când mariile case de modă au lansat această tendință în vogă de a purta 3-4-5 coliere împreună, le vedem peste tot. Condimentează-ți ținuta purtând multiple lanțuri de tip chains, mai groase sau mai subțiri. Combină-le așa încât să pornească de la baza gâtului și să crească în lungime pe măsură ce cresc în număr. Impactul vizual este atât de puternic încât o ținută all-white sau all-black va fi de ajuns să atragi atenția.

Coliere în straturi: o declarație de stil

Când spui 2021, spui varietate. Spui contraste puternice. Dacă mai ai dubii în ceea ce privește impactul unui accesoriu asupra unei ținute, lasă-le în urmă și privește o ținută accesorizată cu coliere în straturi. Ce îți inspiră? Nouă ne vorbește despre personalitatea purtătoarei, ne face să ne dorim și noi un look de efect care să deborteze aceeași încredere de sine și aceeași pasiune pentru frumos.

Exact acesta este rolul bijuteriilor, într-un final: să le inspire altora aceeași dorință de a le purta, creând un aspect de invidiat, un echilibru între toate elementele unei ținute, care să încânte ochiul și sufletul. Fie că alegi coliere fine, rafinate, de o subtilitate elegantă, sau coliere masive, cu zale groase, voluminoase, important este să știi care vrei să fie elementul cheie al look-ului tău. Dacă vrei ca accentul să cadă pe vestimentație, optează pentru bijuterii simple, iar dacă vrei ca hainele să fie elementul secundar, iar focusul să cadă pe accesorii, alege bijuterii excentrice. Layering-ul este soluția, în acest caz (layering este denumirea oficială a acestui mod de a purta colierele, în straturi).

 

Simultan, layering-ul va aduce la viață o ținută simplă, te va scoate din anonimat, dacă și doar dacă nu abuzezi cantitativ de acesta. Da, ”mai mult”, ”mai excentric”, ”mai extravagant” sunt expresii caracteristice modei anului 2021, dar, duse la extrem, nu pot să însemne decât un singur lucru: un eșec. Uneori prea mult e pur și simplu prea mult și niciun trend nu va compensa vreodată cu lipsa bunului gust și a echilibrului.

Inspo – cum să porți colierele în straturi?

coliere in straturi  Colierul Snake, purtat la o ținută de zi, casual, împreună cu alte coliere mai subțiri.

 

coliere in straturi

Același colier Snake, purtat de această dată în triplu exemplar. Pare că sunt unite între ele, fiind concepute ca un singur produs, dând o senzație plăcută de echilibru și simplitate.

 

coliere in straturi

Colierul Euphoria, într-o combinație subtilă care atrage atenția asupra decolteului.

 

colierele in straturi

 

Colierul Elite, purtat împreună cu alte coliere cu zale, dar mai subțiri. Acest colier s-ar potrivi și cu lănțișorul Shining Stars, Lush, Divinity, Celine, sau cu coliere cu pandantive, precum Boston sau Raisa.

 

Folosește-te de aceste poze pentru a-ți face o idee cu privire la modalitatea în care ar trebui purtate aceste coliere în straturi. Însă dincolo de aceste indicații, feel free to play :). Modelele sunt variate, la fel și posibilitățile de a crea combinații inedite între ele. Click aici pentru a le găsi mai ușor.

Te invităm să citești și articolele noastre anterioare de pe blog și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Ne-am bucura să aflăm care sunt subiectele de interes pentru cititorii noștri. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

 

surse foto: Pinterest

perlele sunt cool

Perlele sunt cool!

Perlele sunt cool, nu? Acele bijuterii a căror frumusețe este nemuritoare. Sinonimă cu eleganța, rafinamentul, bijuteria cu perlă va lăsa întotdeauna o impresie bună asupra purtătoarei. Nu este de mirare că bijuteriile cu perle sunt asociate cu evenimentele luxoase, cu rochiile scumpe, de gală, chiar și cu rochiile de mireasă.

Simbolistica perlelor

Pentru persoanele superstițioase, care se încred în mituri și legende, poate fi interesant de știut că perlele sunt considerate purtătoare de noroc, dacă au fost dăruite cu iubire și sinceritate. În caz contrar, dacă relația dintre cele două persoane (cea care face cadoul și cea care îl primește) nu este una fericită, perlele vor purta ghinion. Bineînțeles, miturile sunt mituri.

În epoca contemporană, bijuteriile cu perle sunt specifice persoanelor de sex feminin și se consideră de bun augur să le dăruiești miresei înainte de nuntă, ca simbol al inocenței și iubirii pure.

Există anumite convingeri populare care vorbesc despre asocierea dintre perle și Lună, sau despre puterile magice ale perlelor, ca rezultat al descendenței lor divine – sunt considerate lacrimi izvorâte din ochii Zeilor, capabile să vindece unele boli. În cultura islamică, perla este văzută drept un simbol al perfecțiunii, al Paradisului, iar în Grecia Antică, se credea că zeița Afrodita s-a născut purtând nimic mai mult decât un simplu șirag de perle în jurul gâtului.

Cum purtăm perlele?

Așa cum spuneam, eleganța sublimă a perlelor a creat o oarecare tradiție nescrisă, conform căreia perlele se potrivesc la ținute elegante. Însă perlele au revoluționat lumea modei de-a lungul timpului, iar versatilitatea lor a făcut să fie purtate acum și la ținute casual, smart, office. La fel ca și Coco Chanel, cu al ei emblematic pulover negru și câteva șiraguri de perle la gât, multe dintre doamnele și domnișoarele din ziua de azi aleg perlele pentru o astfel de ținută.

 

 

De la cercei sau coliere cu perle, la inele sau brățări cu perle, oferta este nelimitată, iar posibilitățile de a le integra în cadrul unor ținute de zi sau de seară sunt inepuizabile. Alege un costum office, cu pantaloni sau fustă, cămașă și sacou, tocuri, o geantă clasică și neprețuiții cercei tip șurub cu perlă albă, simpli sau dubli. Adaugă și un inel cochet, ajustabil, și ai toate șansele să închei afacerea. La urma urmei, simplitatea este esența adevăratei eleganțe.

O cămașă albă și o geacă de piele, un pulover ivory oversized și o pereche de pantaloni negri strâmți, o rochiță midi de orice culoare și o geacă denim. Toate acestea sunt alegeri potrivite atunci când vine vorba de perle. Pentru un look și mai încrezător, care să atragă privirile ca un magnet, îmbracă un top din satin, verde smarald, o pereche de pantaloni trapez cu talie înaltă, sandale cu toc. Accesorizează cu un set elegant cu colier și cercei cu perle albe și voila, c’est fini! Ai un look de invidiat, cu care poți defila pe podium.

 

Perlele sunt cool!

În concluzie, perlele sunt o alegere bună. Te invităm să citești și articolele noastre anterioare de pe blog și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Ne-am bucura să aflăm care sunt subiectele de interes pentru cititorii noștri. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.