Merdenele cu branza de oi

Merdenele cu branza de oi

Merdenele cu branza de oi

Ingrediente pentru Merdenele cu branza de oi

– 500g faina
– 350ml lapte sau apa
– 5g zahar
– 20g drojdie
– 250g branza de burduf
– 100g grasime de porc
– 5g sare

Mod de preparare Merdenele cu branza de oi

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga 100 ml de lapte caldut si 150 g faina. Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de lapte sau apa si de faina si sarea. Dupa ce s-a framantat bine, se mai lasa sa creasca 15 minute.

Pe masa presarata cu faina se formeaza din aluat un sul mai gros, care apoi se taie in 15 bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi, cu grosimea de 3-4 mm, se unge cu grasimea topita si se ruleaza pe latura mai lunga. Capetele ruloului se innoada si se lasa sa creasca 30 de minute.

Fiecare rulou se intinde in forma rotunda cu grosimea de 1,5 cm. Pe jumatate de rondea se pune branza care va fi acoperita cu jumatatea cealalta, presandu-se ca marginile sa se lipeasca. Merdenelele se asaza in tava si se ung cu grasime topita. Dupa ce au fost lasate sa creasca 15 minute, se coc la foc mijlociu 25-30 de minute.

Merdenelele se servesc calde.

Related News

Leave Your Comment