Chiftele din legume fierte

Chiftele din legume fierte

Chiftele din legume fierte

Ingrediente Chiftele din legume fierte

– 1000g legume fierte
– 100g franzela
– 3buc. oua
– 30g faina
– 30g ulei
– 50g ceapa
– 30g marar
– 20g usturoi
– 5g piper
– 20g sare

Mod de preparare Chiftele din legume fierte

Legumele (morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras etc.) se curata, se spala si se fierb, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata in apa rece si stoarsa bine. Ceapa si mararul se toaca marunt.

Ceapa se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu legumele tocate, faina, ouale, mararul, piperul si sarea.

Se ia din compozitie o lingurita cu varf, se trece prin faina sau pesmet si i se da forma rotunda. Se procedeaza in mod similar pentru fiecare chifteluta. Chiftelele se prajesc in ulei, la foc mijlociu, timp de 3-4 minute.

Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau de marar.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0