Cum sa-ti faci singura o sacosa pentru cumparaturi

sacosa pentru cumparaturi

Cum sa-ti faci singura o sacosa pentru cumparaturi

Deoarece se apropie Ziua Pamantului, apelam la artistul si ecologistul Chris Jordan pentru inspiratie. In aceasta fotografie el a imortalizat 1.14 milioane de sacose maro din hartie, numarul folosit in Statele Unite in fiecare ora.

Stiai ca in intreaga lume sunt folosite in fiecare zi 2.7 miliarde de pungi de plastic? Uimiti de aceste numere surprinzatoare, am fost motivati sa facem un bricolaj rapid si usor, recicland un tricou vechi intr-o sacosa reutilizabila pentru cumparaturi. Speram ca asta te va inspira si pe tine sa folosesti mai putin plastic si hartie!

Ai nevoie de:

– un tricou vechi (cu cat este mai mare, cu atat va fi sacosa mai mare)
– o pereche de foarfece
– un ac de siguranta

sacosa pentru cumparaturi

Asaza tricoul pe o suprafata plana. Incepe prin taierea manecilor, folosind cusaturile ca ghid. Folosind o placa rotunda ca ghid, taie o jumatate de cerc in zona gatului tricoului. Pentru a crea legaturile care vor asigura partea de jos a sacosei, se taie 2 fasii de 3 cm de la fiecare dintre resturile manecilor. Se taie fiecare banda circulara deschis si se trage de capete pentru a le intinde, creand 4 siruri de snur in total.

sacosa pentru cumparaturi

Taie 8 fante distantate uniform de-a lungul tivului de jos a tricoului. Noi am taiat 3 in fata, 3 in spate, si cate una de fiecare parte.

sacosa pentru cumparaturi

Ataseaza un ac de siguranta la capatul unuia dintre snururi. Incepand din partea stanga a tricoului, trece snurul prin doua sectiuni, astfel incat ambele capete sa iasa din tivul stang al tricoului. Fa acelasi lucru si din partea dreapta a tricoului cu al doilea snur. Incepand de la fanta din mijloc, treci al 3-lea snur prin sectiunea cea mai apropiata de partea stanga, pe dedesubt si peste primul snur si prin sectiunea opusa. Se repeta de pe cealalta parte cu al 4-lea snur. Trage fiecare sectiune bine, legand snururile cu noduri duble.

sacosa pentru cumparaturi

Poti taia snururile, insa noua ne place asa, cu franjuri. Si…noua ta sacosa reciclata este gata!

sacosa pentru cumparaturi

Fa una si pentru o prietena. Se va bucura. O Zi a Pamantului fericita!

sacosa pentru cumparaturi sacosa pentru cumparaturi

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0