Blog

Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Ingrediente pentru Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

– 500g carne de curcan tocata
– 3 linguri de pesmet
– 3 linguri de parmezan dat pe razatoare
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– 1 lingurita sos worcester
– 2 linguri de amestec de ceapa si telina maruntite impreuna cu robotul de bucatarie
– 1 ou

Mod de preparare Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Se ameste intr-un bol carnea de curcan, pesmetul, parmezanul, cimbrul, sosul worcester, amestecul de ceapa si telina si oul.

Se fac chiftelutele destul de micute ca sa fiarba bine in sosul de rosii. Din cantitatea de mai sus ar trebuii sa iasa cam 50 de chiftelute.

Pentru sosul de rosii se toaca in robotul de bucatarie o ceapa si o tulpina de telina (se pot toca si manual). Se calesc in ulei de usturoi. Se adauga doua cutii de rosii-prunisoare tocate, apa, o lingurita de cimbru uscat, un praf de sare si zahar dupa gust si se lasa sa de-a in clocot.

Cand sosul fierbe se adauga chiftele facute mai devreme. Se lasa sa fiarba in sos 15-20 de minute. Se amesteca usurel ca se le patrunda bine caldura tigaii.

Dupa ce fierb se lasa sa se raceasca iar apoi se pot servi.

Chiftele din legume fierte

Chiftele din legume fierte

Ingrediente Chiftele din legume fierte

– 1000g legume fierte
– 100g franzela
– 3buc. oua
– 30g faina
– 30g ulei
– 50g ceapa
– 30g marar
– 20g usturoi
– 5g piper
– 20g sare

Mod de preparare Chiftele din legume fierte

Legumele (morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras etc.) se curata, se spala si se fierb, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata in apa rece si stoarsa bine. Ceapa si mararul se toaca marunt.

Ceapa se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu legumele tocate, faina, ouale, mararul, piperul si sarea.

Se ia din compozitie o lingurita cu varf, se trece prin faina sau pesmet si i se da forma rotunda. Se procedeaza in mod similar pentru fiecare chifteluta. Chiftelele se prajesc in ulei, la foc mijlociu, timp de 3-4 minute.

Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau de marar.

somn magneziu

Este adevarat ca magneziul este un ajutor natural pentru somn?

Oamenii cu destul magneziu in corp au mai putine probleme cu somnul, potrivit unui studiu facut de Journal of Research in Medical Sciences. Asta pentru ca mineralele sunt importante in transmiterea receptorilor de care creierul are nevoie pentru „a se inchide” pe timpul noptii. Alimentele bogate in magneziu cum ar fi fructele cu coajă lemnoasă (alune, nuci), seminte, cereale integrale ajuta foarte multe, ne spune William Winter, M.D., un neurolog si doctor de somn in Charlottesville, Virginia, USA. Daca nu poti acumula intre 300 si 400 de miligrame pe zi prin dieta ta atunci poti folosii suplimente naturale.

Carnati la cuptor in paine

Carnati la cuptor in paine

Ingrediente pentru Carnati la cuptor in paine

– 1kg carnati proaspeti
– 100g ghimbir la conserva sau gem de ghimbir
– 100g mustar boabe
– 1 lingurita sos soia
– 1 lingurita ulei cu aroma de usturoi

Preparare Carnati la cuptor in paine

Daca nu gasiti gem de ghimbir folositi o marmelada mai fina, de exemplu de portocale, peste care adaugati ghimbir proaspat dat pe razatoare sau macinat.

Intr-o punga care se poate inchide ermetic se pun carnatii, se adauga gemul de ghimbir, mustarul, sosul de soia si uleiul de usturoi. Nu este necesar mult ulei deoarece carnatii au destula grasime, de aceea sunt atat de gustosi. Se amesteca bine in punga si se pun la marinat in frigider.

Se aseaza carnatii pe o tava pentru cuptor captusita cu folie de aluminiu fiindca zaharul din gemul de ghimbir se va arde putin.

Se pun la cuptor pentru 45 de minute la 180 grade C.

Dintr-o paine rotunda se confectioneaza un castron pentru carnati. Se taie pe mijlocul de sus al painii un fel de capac, se scoate miezul si se adauga carnatii in locul ramas gol. Coaja painii va devenii foarte gustoasa cand va fi patrunsa de carnati.

Butoiase din morcovi

Butoiase din morcovi

Ingrediente pentru Butoiase din morcovi

– 1000g morcovi
– 150g unt
– 100g rosii
– 100g gogosari rosii
– 500g salata boeuf
– 1000g supa de carne

Preparare Butoiase din morcovi

Morcovii, cu diametral de 5-6 cm, se fierb intregi in supa de carne, fara sa se inmoaie prea mult. Salata boeuf se prepara folosind reteta respectiva. Rosiile si gogosarii rosii se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri.

Morcovii se taie pe grosime, cu cutitul riglat, in bucati de 5 cm lungime. Tot cu cutitul riglat se taie putin din morcov pe toata suprafata exterioara, ca sa se obtina dare superficiale, verticale sau oblice, trecand cu cutitul in spirala si rotunjind putin bucata la marginea de jos (ca la butoi). Se scoate apoi mijlocul cu lingurita ca sa ramana baza si marginea de circa 1 cm grosime. In jural fiecarui butoias se lipesc cu unt doua cercuri din coaja subtire de rosie sau gogosari rosii.

Butoiasele se umplu cu salata boeuf.

Preparatul se serveste rece, ca fel intai sau garnitura la fripturi.

Buseuri cu macaroane si ciuperci

Buseuri cu macaroane si ciuperci

Ingrediente pentru Buseuri cu macaroane si ciuperci:

– 500g ciuperci proaspete sau conservate
– 200g margarina
– 200g macaroane
– 150g cascaval
– 1buc. oua
– 300ml sos Madera
– 1000g foietaj crud
– 20g sare

Preparare Buseuri cu macaroane si ciuperci:

Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete sau conservate se taie lame, iar cascavalul se rade fin. Se prepara foietajul si sosul Madera folosind retetele respective.

Buseurile se prepara astfel: foietajul se intinde in foaie groasa de 2 cm si se decupeaza in bucati de forma rotunda cu diametrul de 7-8 cm; jumatate din cantitate se asaza in tava stropita cu apa, iar la cealalta jumatate se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda cu diametrul de circa 3 cm. Coroana de cerc se asaza simetric peste bucatile intregi si se unge suprafata cu ou. Se coc pana capata o culoare galben-aurie.

Ciupercile se inabusa cu margarina, se adauga sare si sosul Madera si se fierb impreuna timp de 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se adauga macaroanele si se amesteca. Cu aceasta compozitie se umplu buseurile, se presara deasupra cascaval ras si se gratineaza la cuptor, circa 5 minute.

Preparatul se serveste cald.