Reteta simpla de paine cu banane

paine cu banane

Reteta simpla de paine cu banane

Reteta super simpla de paine cu banane, care este umeda, are o aroma bogata de banane si textura perfecta.

Painea cu banane este una din preferatele mele si am o multime de retete pentru ea. Dar, uneori, vreau pur si simplu o paine usor de facut, pentru care nu este nevoie de niciun aparat. Am frecvent prea multe banane prea coapte, asa ca am cautat painea perfecta si simpla cu banane. Am gasit-o. Nu este reteta mea, chiar daca am facut cateva ajustari minore. Imi place aceasta reteta, deoarece nu este nevoie de un mixer pentru a o face. Puteti bate oul cu o furculita si doar se amesteca totul intr-un castron, iar apoi veti avea o paine cu banane usor de facut, si chiar mai usor de mancat!
paine cu banane

Eu de obicei dublez ingredientele si fac o paine mare (foto) si cateva franzele mini, pe care le devoram imediat sau le facem cadou. Ultima data cand am facut aceasta paine cu banane am folosit o tava pentru briose si am facut-o in forma de briose (care se coc mult mai repede decat o paine) si scumpii mei copii le-au adorat.

Daca doriti sa faceti aceasta reteta mai sanatoasa, exista cateva lucruri pe care le puteti face. Puteti utiliza blenderul pentru a pisa niste ovaz de moda veche si sa renuntati la jumatate din faina de ovaz. Puteti utiliza niste sos de mere in loc de unt, desi acest lucru va schimba aroma. Si puteti reduce cu siguranta zaharul.

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de coacere: o ora

Ingrediente:

– 3 banane (maro, pisate)

– 1/3 cana de unt topit

– 1/2 – 1 cana de zahar (in functie de cat de dulce o vreti)

– un ou, batut cu furculita

– o lingurita de vanilie

– o lingurita de praf de copt

– un praf de sare

– o cana jumate de faina

Instructiuni:

1. Preincalziti cuptorul la 350

2. Intr-un castron, se amesteca toate ingredientele cu mana pana sunt bine incorporate

3. Se toarna intr-o tava de paine unsa

4. Coaceti 1 ora sau pana cand se rumeneste si scobitoarea introdusa in mijloc iese curata (verificati la aproximativ 50 de minute)

5. Lasati la racit
paine cu banane

paine cu banane

paine cu banane

NOTA

Puteti adauga o cana de fulgi de ciocolata. Recomand reducerea zaharului pana la ½ sau ¾ cana daca se adauga fulgi de ciocolata.

Mie imi place cu unt si prefer sa o mananc proaspat scoasa din cuptor. Dar am constatat ca aromele au tendinta de a se intensifica daca astept pana cand se raceste, sau o zi sau mai mult. Indiferent de modul in care va place painea cu banane, va sugerez sa incercati aceasta versiune, deoarece este intr-adevar delicioasa!

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0