Întreținerea ceasurilor. Câteva reguli esențiale

întreținerea ceasurilor

Întreținerea ceasurilor. Câteva reguli esențiale

Întreținerea ceasurilor. Ce trebuie să știm?

Ceasul de mână este un accesoriu de nelipsit din garderoba multor dame și bărbați. În prezent, nu mai contează atât de mult faptul că ceasul este, în primă fază, un instrument cu care poți măsura trecerea timpului. Pentru mulți iubitori de ceasuri, acestea au devenit o modalitate de exprimare, prin care vorbești despre stilul tău, despre personalitatea ta. Fiind vorba de un accesoriu de o așa însemnătate, este necesar să acordăm atenție și întreținerii acestuia, dacă ne dorim ca acesta să se păstreze în stare bună după purtări repetate.

Ca orice alt accesoriu, și ceasul intră în contact cu factori externi care îi pot altera aspectul, în timp. Printre aceștia enumerăm: depuneri de praf, transpirație, uleiuri și creme de corp, apă, substanțe de curățare, etc. Durabilitatea ceasului depinde de modul în care ne asigurăm că acțiunea acestor factori nu devine destructivă. Poți evita o vizită la ceasornicar dacă îți cureți periodic ceasul, înainte să se acumuleze prea multă murdărie, pe care să nu o poți elimina acasă.

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de întreținerea ceasurilor este materialul din care este confecționat ceasul.

 

 

1. Ceas cu brățară din piele ecologică

Cu toții iubim ceasurile cu curea din piele naturală sau piele ecologică, datorită aspectului lor net superior. Estetica se completează cu caracterul practic, căci aceste ceasuri sunt foarte versatile, se potrivesc la diferite stiluri vestimentare.

Estomparea culorii pielii este una dintre cele mai des întâlnite probleme în cazul acestor ceasuri, de aceea trebuie curățate constant. Dacă cureaua este udă/umedă, las-o la uscat într-un loc bine ventilat, dar ferit de razele directe ale soarelui. Astfel, poți preveni ca aceasta să devină prea moale și să își piardă ținuta.

Folosește o cârpă moale, ușor îmbibată în apă caldă, după fiecare purtare, pe cât posibil, mai ales dacă ai transpirat abundent sau ai folosit în această zi produse cosmetice care ar fi putut intra în contact cu ceasul. Există în comerț produse speciale pentru curățarea pielii, incolore, cu rol de hidratare și redare a strălucirii. Poți căuta într-un magazin de încălțăminte, dar specifică dacă pielea este naturală sau sintetică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ceas cu brățară din oțel inoxidabil

Fără îndoială, cel mai des utilizat material pentru brățara ceasurilor este oțelul inoxidabil, în general argintiu, auriu (+ alte nuanțe diferite, cum ar fi rose gold, etc). În general, se curăță foarte simplu, cu apă caldă și săpun, folosind o cârpă non-abrazivă sau o periuță de dinți cu peri moi. Indicat ar fi ca această soluție să nu atingă și carcasa. O curățare incorectă și incompletă a brățării nu va elimina reziduurile dintre zale, care, acumulându-se, vor duce la formarea ruginii.

întreținerea ceasurilor

 

   

3. Ceas cu brățară din silicon

Avantajul numărul 1 al ceasurilor cu brățară din silicon: este foarte, foarte ușor. Acest lucru îl face accesoriul ideal pentru sportivi, de aceea majoritatea ceasurilor noastre smart au brățară din silicon. Unele persoane au rețineri când vine vorba de curelele din silicon de culoare deschisă, însă, curățate constant, acestea nu sunt atât de problematice.

Într-adevăr, se murdăresc mai repede, de aceea trebuie să ții cont de toate sfaturile noastre în materie de întreținere. O cârpă moale îmbibată în apă caldă și săpun (recomandăm gama Protex) poate face miracole. Însă, procesul de curățare trebuie să aibă loc constant, nu doar când urmele de murdărie sunt deja foarte evidente. Nu depozita ceasul înainte să îl ștergi măcar cu un șervețel de hârtie, dacă nu ai timp să treci prin toate etapele de curățare.

întreținerea ceasurilor

 

 

Întreținerea ceasurilor. Reguli general valabile:

1. Nu expuneți ceasul la temperaturi extreme, întrucât mecanismul ceasului poate avea de suferit, ceea ce va face ca ceasul să funcționeze defectuos.
2. Nu depozitați ceasul într-o cutie închisă ermetic imediat după depozitare, deoarece poate încă avea urme de transpirație.
3. Ideal ar fi ca după fiecare purtare, înainte de a-l depozita, să curățați ceasul cu un material textil moale, pentru a elimina urmele de transpirație, de parfum/creme/uleiuri de corp/creme de protecție solară sau alte produse cosmetice.
4. Dacă nu este specificat faptul că ceasul este rezistent la apă, evitați contactul cu apa: nu intrați în piscină cu el, nu faceți duș cu el pe mână, nu spălați vasele cu el pe mână, etc.
5. Apa sărată are, cu atât mai mult, un impact negativ asupra finisajelor. Nu uitați să curățați brățara și carcasa cu apă curată, caldă, și să tamponați cu un șervețel de hârtie.
6. Razele violete au un impact negativ asupra ceasului. Evitați expunerea îndelungată.
7. Ceasurile trebuie depozitate într-un loc uscat, de preferat într-o cutie pentru ceasuri, cu compartimente individuale, unde sunt ferite de influența factorilor externi.

 

Cele mai vândute ceasuri smart

 

 

8. În cazul unor defecțiuni majore, consultați un ceasornicar sau firma de la care ați achiziționat ceasul, dacă acesta se află încă în perioada de garanție.
9. Frigiderele, calculatoarele, boxele, telefoanele mobile creează un câmp magnetic puternic. Evitați depozitarea ceasului în zona acestora, deoarece magnetismul emis de aceste dispozitive poate determina afișarea greșită a orei.
10. Din orice material ar fi confecționată brățară sau cadranul, nu folosiți materiale dure pentru curățare. Se zgârie ușor.
11. Sub nicio formă nu permiteți ca ceasul să intre în contact cu dizolvanți, solvenți, benzină și alte substanțe chimice puternice. Ceasurile se pot decolora/deforma ireversibil.
12. Dacă aveți un ceas cu mecanism japonez quartz pe care nu îl folosiți momentan, scoateți bateria din el, pentru a evita eventualele scurgeri de acid.
13. Dacă între încheietura mâinii și ceas nu va exista un gol prin care să treacă aerul, pot apărea diverse iritații ale pielii. De asemenea, cureaua se va deteriora mai repede. Ține minte că ar trebui să existe destul spațiu încât să intre un deget.
14. În cazul ceasurilor cu imprimeu pe curea, acordați o atenție deosebită presiunii cu care curățați cureaua.
15. Nu încercați să scoateți capacul ceasului. Orice acțiune de acest tip va duce la pierderea garanției.

 

Acum că știi ce trebuie să faci ca să îți păstrezi ceasul în stare bună un timp îndelungat, te așteptăm să descoperi colecția de ceasuri Afy.ro. Magazinul nostru online găzduiește multe modele de ceasuri pentru femei, bărbați și copii, la prețuri accesibile. Asigură-te că ne urmărești și pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0