Care este semnificația culorilor?

care este semnificația culorilor

Care este semnificația culorilor?

Care este semnificația culorilor?

Descifrarea limbajului cromatic este una extrem de palpitantă și odată ce cunoști înțelesul ascuns al fiecărei culori, viața poate lua o întorsătură plăcută. Culorile sunt o sursă de emoție, au un limbaj propriu, dificil de decodat, o energie puternică, care ne influențează, fără dar și poate, starea de spirit.

Probabil nu ne imaginăm cu exactitate ce influență au culorile asupra fiecărui aspect al vieții noastre și alegem o culoare în detrimentul alteia judecând strict estetic (”culoarea aceasta îmi place, aceasta nu îmi place”). Însă multe studii au demonstrat că cei mai mulți dintre noi asociem inevitabil ceea ce vedem cu ceea ce simțim și, în acest caz, influența pe care o au culorile se întinde mult mai departe de atât.

Semnificația culorilor este o taină studiată pe scară largă, și, aflând anumite lucruri despre modul în care culorile creează sau distrug stări de spirit, putem lua deciziile diferit. Putem alege culoarea pe care să o dăm pereților din dormitor în funcție de cum vrem să ne simțim în respectiva cameră. Putem alege rochia pe care să o purtăm la o nuntă în funcție de ce vrem să transmitem celor care ne privesc. Putem să alegem culoarea unui cadou în funcție de mesajul pe care vrem să îl comunice gestul nostru sau în funcție de personalitatea celei/celui care îl va primi. Oamenii reacționează la culori fără să conștientizeze pe deplin acest lucru. Folosește semnificația culorilor în favoarea ta atunci când dăruiești cuiva un cadou și fă o alegere inspirată.

Roșu

Cuvinte asociate: pasiune, dragoste, energie, dorință, viteză, putere, forță, căldură, agresiune, pericol, foc, sânge, război, violență, sinceritate

Cunoști o persoană îndrăzneață, cu o personalitate puternică, dominantă? Cu siguranță va aprecia un accesoriu roșu, fie că vorbim de o geantă, un ceas, un portofel sau o bijuterie cu piatră roșie. Se spune că roșul stimulează gândirea pozitivă și alungă depresia, fiind asociată cu sângele, cu bătăile inimii. Dacă faci un cadou cu prilejul sărbătoririi unui succes, unei reușite, cu siguranță culoarea roșie se potrivește: este culoarea pasiunii, a dorinței, a provocării, a ambiției debordante, perfectă pentru a celebra un moment de acest fel.

care este semnificația culorilor

Roz:

Cuvinte asociate: dragoste, romantism, acceptare, calm, alint

Culoarea roz a revenit în top acum câțiva ani, când rozul-pudră/rozul pal a început să facă furori în rândul doamnelor și domnișoarelor, alături de alte culori pale. Dăruiește un obiect roz unei persoane calde, prietenoase, a cărei simplă prezență îmbunătățește întreaga atmosferă. Persoanele pasionate de această culoare tandră au o bunătate incontrolabilă, o naivitate copilărească molipsitor de plăcută și simt constant nevoia să dăruiască și să primească iubire și afecțiune. Poți opta pentru un colier Bethany din argint, cu cristal roz. Este un accesoriu clasic și elegant.

 

Galben:

Cuvinte asociate: bucurie, optimism, idealism, imaginație, speranță, prietenie, vară / trădare, gelozie, lăcomie, falsitate, lașitate

Galbenul este o culoare perfectă pentru persoanele pline de imaginație, de creativitate, de generozitate, candoare și simț al umorului. Obiectele galbene sunt, în general, asociate cu o stare bună de spirit, cu veselia și empatia, iar mulți o numesc culoarea prieteniei adevărate, asociind-o cu Soarele.

Albastru:

Cuvinte asociate: pace, tranchilitate, calm, stabilitate, armonie, unitate, încredere, adevăr, conservatorism, securitate, ordine, loialitate

Albastrul, fiind o culoare marină, este automat asociat cu energia apei, cu forța acesteia. Albastrul are două dimensiuni opuse: inspiră atât ideea de creație, de vitalitate, de dinamism, cât și ideea de calm, meditație, concentrare. Colecția noastră de coliere cu pandantiv albastru este vastă și se pretează perfect pentru persoanele încrezătoare în forțele proprii. De altfel, dacă vrei să inspiri cuiva încredere în sine, sau dacă vrei tu personal un obiect care să îți amintească ce calități ai sau să te ajute să îți cultivi răbdarea de a-ți atinge obiectivele, o bijuterie cu piatră albastră este alegerea ideală.

care este semnificația culorilor

Violet:

Cuvinte asociate: creativitate, artă, sensibilitate, toleranță, spiritualism, noutate, echilibru.

Vă împărtășim un mic secret: violetul este preferatul nostru. Fără îndoială, este o culoare care inspiră magie și se potrivește de minune pentru cei cu o personalitate artistică. De asemenea, violetul calmează, inspiră liniște sufletească și atrage optimismul. Pasionații de violet sunt, în general, persoane neconvenționale, cu o gândire creativă, care iau decizii echilibrate. Gama noastră de accesorii violet este variată, în special colecția de bijuterii (coliere și brățări, mai ales) cu piatră violet. Cu siguranță, orice model de colier sau brățară cu pietricică violet ai alege, va fi o bucurie pentru tine sau pentru persoana căreia îi vei dărui cadoul.

Negru:

Cuvinte asociate: forță, începuturi noi, lucruri ascunse, putere / durere, despărțire, singurătate

Când vine vorba de culoarea neagră, părerile sunt împărțite. Unii asociază negrul cu durerea, cu ideea de înmormântare, cu suferința și cu alte trăiri negative. Alții poartă negru la orice ocazie, simțind că negrul le dă putere, încredere în sine, îi îmbracă într-o aură de misticism și eleganță, în același timp. Într-adevăr, negrul este clasic și un accesoriu negru se potrivește de obicei la orice: la o ținută de zi, la o ținută de seara, la una office.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ține cont de ideile menționate mai sus și folosește-te de aceste informații pentru a lua decizii inspirate, indiferent că este vorba de un cadou sau nu. Poate că și tu ai nevoie de o îmbunătățire a stării de spirit, iar o astfel de achiziție te poate ajuta în acest sens.

Acum că știi care este semnificația culorilor, te invităm să descoperi magazinul nostru online, unde găsești o colecție formidabilă de accesorii, la prețuri senzaționale.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0