Simbolistica purtării inelelor. Ce semnifică fiecare deget?

Simbolistica purtării inelelor. Ce semnifică fiecare deget?

Simbolistica purtării inelelor. Ce semnifică fiecare deget?

Bijuteriile au reprezentat dintotdeauna o modalitate de a vorbi indirect despre tine, de a transmite un mesaj codat despre personalitatea ta, despre statutul social. Inelele sunt, ca majoritatea bijuteriilor, de altfel, mult mai mult decât simple obiecte ornamentale tangibile, nefiind folosite doar pentru rolul lor estetic. Cu siguranță mulți dintre noi cunosc semnificația purtării unui inel de logodnă/verighetă pe degetul inelar, însă povestea nu se încheie aici. Să descoperim împreună simbolistica purtării inelelor, ce transmiți prin alegerea degetului pe care să porți inelul și ce energie atragi în acest fel.

simbolistica purtării inelelor

Degetul mic

Majoritatea persoanelor nu aleg să poarte inele pe degetul mic, însă nu mulți știu că în acest mod poți atrage creativitatea, puterea de a intui evenimente viitoare, de a-ți ascuți simțurile și capacitățile de comunicare cu lumea din jur. Degetul mic este văzut ca o extensie a lui Mercur, fiind în strânsă relație cu anumite aptitudini: inteligența, persuasiunea, comunicarea eficientă (atât verbală, cât și non-verbală). În timp ce degetul mare este asociat cu sinele, degetul mic reprezintă exteriorul, relația cu alte persoane, cu tot ceea ce se întâmplă în jur, din punct de vedere spiritual și material.

Dacă la începutul secolului al XX-lea, bărbații purtau două inele pe degetul mic stâng, pentru a indica faptul că sunt căsătoriți, în prezent acest lucru nu se mai practică. Femeile sunt, în prezent, cele care poartă mai des inele pe degetul mic. În SUA, pe degetul mic de la mâna dreaptă se pune, în momentul absolvirii unei facultăți de inginerie, un ”inel profesional” – un inel care marchează intrarea tânărului profesionist în câmpul muncii.

Orice inel din colecția noastră este adecvat pentru degetul mic, întrucât toate sunt ajustabile. Vă recomandăm în special inelele de argint Criss, Ashley, Reina sau Cora.

Degetul inelar

În majoritatea țărilor din lume, cu excepția Germaniei, Rusiei și Indiei, degetul inelar stâng este rezervat exclusiv inelelor de logodnă și verighetelor. Este asociat cu dragostea, cu conexiunea dintre două persoane, cu o relație de iubire stabilă. Se crede că această tradiție a asocierii degetului inelar cu iubirea provine de la romani, care credeau că vena amoris mergea de la inelarul stâng direct la inimă.

Multe doamne și domnișoare aleg să poarte un inel pe inelarul de la mâna dreaptă, lucru care indică un caracter tandru, o minte creativă, o fire comunicativă. Se crede că purtând un inel pe acest deget îți vei spori capacitatea de a rămâne optimistă în orice situație. De asemenea, se spune că o femeie care își dăruiește singură un inel pe care îl va purta pe acest deget va fi mai încrezătoare în forțele proprii.

Absolut orice inel din colecția noastră arată spectaculos pe acest deget. Nu uita că avem multe inele de cuplu, potrivite pentru logodnă.

Degetul mijlociu

Asociat cu Saturn, acesta este degetul care marchează echilibrul. Fiind în centrul mâinii, ne legăm și aici de ideea de sine, de identitate personală, de trăsături/ calități/ dorințe/ speranțe centrale, care ne guvernează existența. Așadar, purtând un inel pe degetul mijlociu, vorbești despre caracterul tău puternic, despre faptul că ești o persoană cu capul pe umeri, pentru care echilibrul spiritual este de mare preț. Pentru acest deget, alege inele care ies în evidență mai mult decât celelalte, precum inelul Victoria, Ariana, Naomi, Aryssa, Eden, Melody sau Charlotte.

Degetul arătător

În timp ce degetul inelar stâng este degetul dedicat cununiei dintre doi îndrăgostiți, în cultura evreiască, locul acestuia este luat de degetul arătător de la mâna stângă. Mireasa, după terminarea ceremoniei de căsătorie, poate alege fie să păstreze inelul pe acest deget, fie să îl mute pe inelar. Se consideră că un inel purtat pe degetul arătător este imposibil să treacă neremarcat. De aceea majoritatea stiliștilor recomandă purtarea inelelor statement pe acest deget (sau pe cel mijlociu). Recomandăm inelele Aryssa, Eden, Ariella, Maddie sau Harmony, care oferă senzația de alungire a degetului.

Degetul mare

Așa cum am menționat mai devreme, purtarea unui inel pe degetul mare este asociată cu sinele, cu acțiunile noastre voite și nevoite, cu libertatea individuală de a gândi și a acționa după propria voință. Persoanele care poartă inele pe degetul mare sunt văzute ca fiind puternice, cu o stimă de sine puternică, orientate înspre rezultate.

 

Acum că ai aflat ce semnifică purtarea inelelor pe un anumit deget, te așteptăm la cumpărături. Indiferent ce alegi, garantăm calitatea produselor noastre. Inelele noastre sunt din argint 925, unele sunt placate cu platină sau cu aur, toate fiind ajustabile și lucrate cu atenție și grijă, din pasiune pentru bijuterii.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

Simbolistica purtării inelelor – Autor: Elekes Andra

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0