Reteta de paste cu pui, mozzarella si rosii uscate

Reteta de paste cu pui, mozzarella si rosii uscate

Reteta de paste cu pui, mozzarella si rosii uscate

Daca va plac pastele si doriti sa diversificati procedeul de gatire al acestora, iata o reteta simpla de realizat si gustoasa prin care puteti gati pastele. Reteta de paste cu pui, mozzarella si rosii uscate va va satisface nevoia de o masa sanatoasa si de a degusta un tip de paste gatite des in bucataria italiana. Nu aveti nevoie de multe pregatiri inainte sa incepeti sa gatiti, primul pas este sa faceti usturoi si puiul sote. Untilizati uleiul din borcanul de rosii uscate pentru a rumeni usturoiul si bucatelele de pui. Condimentati puiul cu paprica dupa gust. Sosul se realizeaza usor prin adaugarea branzei care ii va da consistenta si textura. Folositi pe post de condimente putin busuioc proaspat, paprica, fulgi de piper si sare dupa gust.

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de paste cu pui, mozzarella si rosii uscate:
-trei catei mari de usturoi
-un borcan mic de rosii uscate
-o jumatate de piept de pui
-sare
-paprica
-o cana de smantana light
-o cana de mozzarella razuita
-300 de grame de paste penne
-o lingurita de busuioc proaspat
-un sfert de lingurita de piper rosu
-o jumatate de cana de apa in care au fiert pastele

Mod de preparare

Scurgeti rosiile uscate de uleiul in care au stat si pastrati 2 lingurite de ulei pentru a rumeni carnea si usturoiul.

Intr-o tigaie mare, adaugati uleiul de la rosiile uscate, rosiile uscate si usturoiul pentru a le face sote, dupa 1 minute cand usturoiul deja incepe sa se rumeneasca, scoateti legumele si adaugati bucatile de piept de pui dupa ce au fost bine condimentate cu paprica. Dupa ce ati rumenit puiul la temperatura mare timp de un minut scoateti-l de pe foc.

Fierbeti pastele in functie de instructiunile de pe cutie, pastrati putina apa de la fiert pentru sos si clatiti pastele sub jetul de apa rece pentru a le opri din fiert.

Taiati rosiile uscate in bucati mici si adaugati-le in tigaie unde ati facut puiul sote, pe langa ele adaugati smantana light, mozzarella si fierbeti continutul pana cand se formeaza un sos cremos si se topeste branza. Adaugati in tigaia cu urturoi, mozzarella, piept de pui si rosii uscate, pastele fierte impreuna cu busuiocul, flugii de piper si amestecati bine.

Adaugati la final o jumatate de cana de apa in care au fiert pastele pentru a avea un sos mai cremos si puneti sare dupa gust. Nu uitati sa nu folositi sare in exces pentru a pastra gustul deosebit al busuiocului proaspat si a rosiilor uscate.

Related News

Leave Your Comment