Greseli vestimentare de care nu iti dai seama
Am sa iti descriu 11 greseli vestimentare pe care nu iti dai seama ca le faci in stagiatura. Nu conteaza cat de profesional arata pantofii cu tocuri inalte daca nu poti merge in ei.
Un stagiu este de fapt doar un interviu foarte lung la locul de munca, astfel incat trebuie sa te imbraci in consecinta. Daca asta inseamna ca trebuie sa-ti cumperi niste haine noi, asa sa fie. Gandeste-te la asta ca la o investitie in viitorul tau, pentru ca exact asta este. Hei, iti doresti locul de munca sau nu?
Greseala 1: ti se vede o parte din lenjeria intima.
Chiar si ceva aparent nevinovat ca o bretea care iese dintr-o bluza deschisa poate parea ca fiind nepotrivit intr-un mediu de birou, mai ales daca are bretele mici sau detalii din dantela.
Repara greseala acoperind lenjeria!
Uita-te in oglinda. Intoarce-te. Intinde-te. Apleaca-te. Daca la un moment dat breteaua sutienului iese sau daca se vede o bucatica din lenjeria intima, este probabil o idee buna sa te schimbi. Chiar daca lenjerie de corp in cauza nu este sexy, faptul ca e vizibila te face sa arati neglijent, iar asta nu e impresia pe care vrei sa o aiba un potential angajator.
Greseala 2: camasa, fusta sau rochia ta este transparenta.
In functie de biroul in care lucrezi, purtand o bluza transparenta peste un sutien neutru poate arata nepotrivit. Chiar si putina transparenta poate fi o distragere a atentiei si nu vrei ca hainele tale sa fie o distragere a atentiei.
Repara greseala purtand materiale puternice si tricoturi, lasand deoparte orice material subtire.
Greseala 3: incerci sa combini tinuta de zi cu una de noapte.
Cand esti la locul de munca, trebuie sa te imbraci pentru munca. Punct. Sa ai o tinuta potrivita pentru o iesire in oras, da impresia ca munca nu este prioritatea ta numarul unu, iar asta iti va face rau intr-o piata de munca extrem de competitiva.
Pastreaza tinutele de seara pentru dupa ce ai primit job-ul.
Muta rezervarea la cina pentru ora 09:00, astfel incat sa ai timp sa mergi acasa sa te schimbi dupa munca. Si sa nu te gandesti sa-ti aduci haine de schimb la birou pentru a te imbraca in baie.
Greseala 4: parul tau este ud si nici macar nu ploua afara.
Cum vrei ca seful tau sa aiba incredere in tine pentru a finaliza sarcini importante atunci cand nici macar nu reusesti sa te trezesti la timp pentru a-ti spala si usca parul?
Spala-ti parul cu o noapte inainte, sau foloseste un sampon uscat.
Nimanui nu-i pasa daca alarma nu a sunat sau daca ai stat toata noaptea la taclale cu colega de camera. Este treaba ta sa iti gestionezi propriul timp in afara biroului.
Greseala 5: nu poti sa te apleci fara sa te expui persoanei din spatele tau.
Daca simti nevoia sa-ti tii fusta inainte de a te apleca pentru a ridica un stilou cazut pe jos, atunci aceasta este intr-adevar prea scurta.
Poarta o fusta mai lunga sau poarta pantaloni. Asta este tot.
Greseala 6: tocurile inalte te incetinesc.
Nu conteaza cat de profesional arata tocurile tale, daca nu poti sa te misti atunci cand vine momentul, atunci ele nu sunt adecvate.
Poarta pantofi in care sa poti sa alergi daca e cazul.
Pentru unii oameni, acest lucru inseamna sa poarte pantofi josi. Pentru alte persoane, ar putea insemna sa poarte un toc care este doar un pic mai gros decat unul normal sau sa puna o banda din cauciuc pe partea de jos a unui pantof neted. Indiferent de ce trebuie sa faci pentru a fi cat mai mobil, fa-o, pentru ca daca seful tau te vede ca te plimbi, atunci cand ar trebui sa alergi, va crede ca nu-i impartasesti urgenta, lucru care ti-ar putea afecta intr-adevar sansele de angajare daca / cand va veni timpul.
Greseala 7: machiajul tau poate fi considerat profesional doar daca ai dansa intr-un cabaret.
Un machiaj prea strident le va distrage atentia celor din jur, iar angajatorii nu considera asta o calitate.
Mai putin machiaj te va avantaja mai mult.
Machiajul pentru birou trebuie sa fie unul de zi, cat mai natural. Chiar daca porti mult machiaj, nu ar trebui sa se si vada acest lucru. Pastreaza machiajul strident pentru weekend.
Greseala 8: ce e asta??!!
Nu cred ca vrei sub nici o forma ca cei cu care lucrezi sa se uite la vestimentatia ta si sa se intrebe “ce e asta??”
Axeaza-te pe simplitate.
Daca te uiti la tinuta ta si te intrebi daca e prea sexy sau prea colorata sau prea dezordonata, probabil ca asa este si ar trebui sa faci ceva in privinta asta.
Greseala 9: cu cat sunt mai subtiri bretele, cu atat sunt mai mici si sansele de a fi luata in serios.
Nici nu mai trebuie sa spun ca topurile sau rochiile fara bretele sunt total inadecvate.
Ca sa iti fie mai usor, poarta bluze sau rochii cu maneci.
De asemenea, poti purta un sacou sau un jerseu peste topul sau rochia cu bretele subtiri, dar tine minte ca nu il vei putea da jos daca iti va fi cald.
Greseala 10: esti atat de pretioasa!
Ca stagiar, probabil ti se va cere sa indeplinesti multe sarcini pe care nimeni altcineva nu vrea sa le faca. Daca nu arati ca esti gata sa-ti sufleci manecile si sa faci ceea ce trebuie, s-ar putea sa nu fii intrebata. Asta s-ar putea sa iti placa pe termen scurt – la urma urmei, cine vrea sa duca gunoiul cand afara sunt 3 grade? – dar cand va fi vorba despre ceva misto? Cui crezi ca ii va cere ajutorul seful tau? Tie? Sau persoanei care a dovedit deja ca este capabila de orice?
Lasa aspectul de “proaspat scoasa din cutie” acasa.
Sa ai un aspect dragut este bine, insa doar daca asta nu te impiedica sa iti faci treaba.
Greseala 11: doar pentru ca esti tanara, asta nu inseamna ca este in regula sa te imbraci ca un copil.
“Dragut” este look-ul tau, dar daca vrei ca oamenii sa aiba incredere in tine cu responsabilitati de oameni mari, atunci trebuie sa te imbraci ca un om matur. Asta inseamna fara imprimeuri copilaresti, fara bijuterii in forma de inima si fara haine dantelate de fetite.
Poarta doar haine care te fac sa te simti o femeie puternica, profesionala, nu o fetita.
Si nu te lasa influentata de ceilalti stagiari din jurul tau. Doar pentru ca nimeni nu le-a spus ca pantalonii scurti si o sapca sunt inadecvate la birou, asta nu inseamna ca le face bine. Mai probabil, acesti stagiari au fost deja notati ca fiind “neangajabili” pe termen lung, astfel incat supervizorii lor nu considera ca merita timp si energie pentru a le corecta.
In cazul in care, dupa toate astea, esti inca nesigur daca te imbraci corespunzator pentru stagiatura ta, cere sfatul cuiva ca mama ta, un profesor sau un profesionist care lucreaza in afara companiei. Nu-l intreba pe seful tau. Sa te imbraci in mod corespunzator este responsabilitatea ta, nu a lor.