Culoarea anului 2022: Very Peri. Ce semnifică?

culoarea anului 2022

Culoarea anului 2022: Very Peri. Ce semnifică?

Culoarea anului 2022. Ce semnifică aceasta?

 

Un nou an, o nouă culoare. Tradiția începută de celebrul institut Pantone continuă. Așa cum ne-au obișnuit, producătorii de diagrame de culori de la Pantone au desemnat o nouă culoare pentru anul 2022, un albastru-violet cu subtonuri de roșu, menit să transforme complet energia acestui an într-una pozitivă.

Very Peri se intitulează această culoare specială, reprezentativă pentru ceea ce se dorește a fi anul 2022: un an al speranței, al noutății, al încercărilor (și reușitelor), un an al sclipirilor de imaginație și putere creatoare. Iar noi iubim această culoare, nu doar pentru ceea ce reprezintă ea, cât și pentru modul în care ne face să ne simțim și pentru sutele de idei pe care ni le inspiră.

Am întâlnit multe persoane interesate de trend-uri, de ”ceea ce se poartă”/”ceea ce se caută”. De aceea, ne-am gândit să aducem în atenția cititorilor noștri un subiect care, credem noi, va fi de interes: ce culori sunt în tendințe în acest an. Sunt mai mult de 20 de ani de când deciziile de cumpărare ale oamenilor sunt influențate de culorile alese de acest institut, care colaborează cu cele mai mari brand-uri din multiple domenii (fashion, design, IT, etc.) pentru a găsi o culoare care poate valorifica întregul sceptru de trăiri/emoții/întâmplări reprezentantiv pentru respectiva perioadă de timp.

Celebra ”culoare a anului” desemnată de Institutul Pantone este, așadar, un albastru-violet care induce bucurie, care ne îndeamnă să fim dinamici, să nu stăm pe loc, să ne manifestăm imaginația. În modă, această culoare se bucură de un maxim de atenție, la fel și culorile ce derivă din aceasta, foarte asemănătoare cu aceasta sau complementare cu aceasta (bej, nude, maro, gri-albăstrui etc.). 

 

 

Multitudinea de idei de ținute pe care le poți crea folosind această culoare este covârșitoare. Este o nuanță care se poate foarte ușor îngloba într-un outfit, fie sub forma de articole de vestimentație în această culoare (un top drăguț, o pereche de pantaloni trapez satinați, o rochiță din mătase), încălțăminte în această culoare (o pereche de balerini ascutiți, teniși de pânză, sandale cu toc gros) sau accesorii în această culoare (un colier cu piatră, o geantă, un ceas, un portofel etc.). Tu alegi dacă vrei ca întreg look-ul tău să fie definit de această culoare sau vrei ca ea să se regăsească sub formă de accent (doar 1-2 elemente, nu întreaga ținută).

Un mic hint: nouă ne place să sugerăm cititorilor noștri să încerce să vizualizeze o culoare prin prisma sentimentelor pe care aceasta le evocă. Să se regăsească în spectrul de trăiri pe care respectiva culoare le scoate la suprafață. 

În acest mod, întreaga experiență a alegerii unei ținute și, implicit, a purtării acesteia capătă un nou sens. ”Cum mă simt azi?” sau ”cum vreau să mă simt azi?”, ”cum vreau să mă perceapă alții?” (chiar dacă nu toți cei cu care ne vom întâlni cunosc semnificația culorilor, acestea apelează la subconștientul nostru și ne transmit anumite stări, pe care le asociem fără să ne dăm seama, ulterior, cu persoana/locul/experiența/contextul în care am simțit acele stări).

 

Very Peri este, fără dar și poate, o culoare îndrăzneață, care combină albastrul cu roșul aprins, fiind, așa cum o numesc cei de la Institutul Pantone, ”cea mai caldă și veselă dintre toate nuanțele de albastru”. La baza alegerii a stat conceptul de digitalizare a societății, de multiverse, de tranziție de la real la digital prin care trece întreaga omenire. 

Acum că ai aflat care este culoarea anului 2022, de ce a fost aleasă, ce reprezintă ea și ce stări/sentimente este menită să evoce, te invităm să îți lași imaginația să zboare și să creezi ținute senzaționale, folosind accesoriile Afy.ro.

Pregătim constant campanii promoționale dedicate clienților noștri. Te invităm să ne urmărești pe Facebook și Instagram, unde postăm ultimele noutăți și derulăm concursuri. Consultă blog-ul nostru pentru mai multe articole cu informații utile și scrie-ne în comentarii, pe e-mail (office@afy.ro) sau pe Facebook orice sugestii ai avea. 

 

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0