Ciuperci teriyaki prajite si taitei soba cu broccoli

Ciuperci teriyaki

Ciuperci teriyaki prajite si taitei soba cu broccoli

Am o relatie de dragoste-ura cu ciupercile. Cand sunt gatite corect sunt consistente si delicioase, dar dupa ce am mancat prea mult din partile lor moi, lipicioase le-am pus in categoria lucrurilor „pe care nu le gatesc sau le mananc rar” si le-am lasat acolo. Avand o dieta pe baza de plante, eu sunt mereu in cautarea unor tehnici si ingrediente care fac mesele mai consistente, mai ales in lunile de iarna. Satul de tofu si fasole, am decis sa le dau ciupercilor o sansa, si ma bucur ca am facut-o.

Am vrut o textura crocanta si consistenta si multa savoare, asa ca am optat sa prajesc ciupercile. Nu am gustat niciodata o leguma prajita care sa nu-mi placa, si ador aroma caramelizata pe care caldura mare a cuptorului o ofera. Aruncand ciupercile in glazura si apoi prajindu-le la o temperatura ridicata, ele absorb toata aroma glazurii si devin consistente si crocante in cuptor.

Ciuperci Ciuperci prajite

Aceasta metoda de a gati ciupercile ar putea fi utilizata cu tot felul de bucatarii. O glazura in stil mexican pentru tacos cu ciuperci sau o glazura in stil italian pentru paste cu ciuperci ar fi delicioasa. Am ales sa servesc ciupercile peste taitei soba din faina de hrisca cu broccoli si varza Kale. Elementele consistente ale farfuriei vin impreuna cu un sos dulce, acru, sarat si usor picant, combinatia perfecta pentru aceasta perioada a anului.

brocoli

* Nota:. Ciupercile sunt mici bureti care absorb orice lichid. Eu prefer sa le spal cu un prosop uscat in loc sa le pun sub apa. In acest fel ele absorb orice sos sau glazura se toarna peste ele si nu sunt imbibate cu apa. Acelasi lucru este valabil pentru ulei; daca gatiti ciupercile intr-o tigaie, gatiti-le intr-o tigaie uscata timp de cateva minute si apoi adaugati ulei daca este necesar. Acest lucru le va pastra mai mult forma si nu vor deveni imbibate.

4 portii:

670 grame ciuperci

glazura pentru ciuperci:

1 lingura de ulei incalzit
1 lingura de otet de orez
2 linguri de miere
2 linguri de sos de soia
1 lingurita de ghimbir ras

taitei soba si legume:

1 pachet de taitei soba din faina de hrisca, fara gluten
1 lingura de ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati
1/2 esalot, taiat cuburi
2 buchete de broccoli, cu capetele taiate, iar daca tulpinile sunt groase, se taie in jumatate pe lungime
5 tulpini de varza Kale, taiate in fasii

sos pentru taiteii soba:

1/4 cana de sos de soia
2 linguri de ulei de masline
sucul de la o lamaie
1 lingura de ulei de susan pentru prajit
1 lingura de miere
1 lingurita de sos Sriracha
1 lingurita de ghimbir ras

topping-uri:

seminte de susan
ceapa verde, tocata
ardei iute, tocat

Preincalziti cuptorul la 220 de grade si puneti hartie de copt in tava. Rupeti tulpinile ciupercilor, stergeti orice murdarie cu un prosop de hartie, taiati fiecare ciuperca in jumatate si puneti-le intr-un castron mare. Amestecati impreuna ingredientele pentru glazura. Se toarna glazura peste ciuperci intr-un castron si se amesteca pana cand toate ciupercile sunt acoperite uniform. Se toarna ciupercile in tava cu foaia de copt si se pun in cuptorul preincalzit timp de 15 minute. Scoateti si amestecati astfel incat acestea sa se gateasca uniform. Lasati-le inca 15 minute.

Intre timp, gatiti taiteii soba dupa instructiunile de pe pachet si incalziti o tigaie mare cu 1 lingurita de ulei de masline la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si esalota cuburi si fierbeti timp de 1 minut. Se adauga broccoli, varza, sare si piper dupa gust si se fierb pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.

Intre timp, amestecati ingredientele pentru sosul pentru taitei intr-un castron.

Se adauga taiteii in tigaie peste broccoli si varza Kale, se adauga sosul si se amesteca pana cand toate legumele si taiteii sunt acoperite uniform cu sos.

Puneti o portie de taitei si legume in boluri si puneti ciupercile prajite peste. Se decoreaza cu seminte de susan, ardei iute si ceapa verde.

Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki Ciuperci teriyaki

Related News

Leave Your Comment