Ziua Internațională a Bijuteriilor

ziua internațională a bijuteriilor

Ziua Internațională a Bijuteriilor

Ziua Internațională a Bijuteriilor

Bijuteriile: o declarație de putere, o mărturie a feminității, a rafinamentului și a suavității feminine, inegalabile. Merită o zi dedicată lor, nu-i așa? Da, cu siguranță! Urmează Ziua Internațională a Bijuteriilor, sămbătă, 13 martie, o zi în care toate doamnele și domnișoarele sunt invitate să se simtă invincibile, să fie îndrăznețe, purtând cele mai frumoase bijuterii pe care le dețin.

 

 

 

”Bijuteriile nu sunt făcute pentru a le da femeilor o aură de bogăție, ci pentru a le face frumoase!” (Coco Chanel)

Bijuteriile au fost folosite încă din Antichitate, iar scopul purtării acestora, la fel și estetica și simbolistica lor, au survenit diferite schimbări pe parcursul timpului. Pornind de la bijuterii din ceramică, cupru, os șlefuit, scoici și cochilii de melci, la bijuteriile maiestuoase din aur ale Egiptului Antic, la cele cu diamante și alte pietre prețioase, aplicate în monturi de argint pentru a prezerva sănătatea fizică și spirituală a purtătorului, bijuteriile și-au păstrat mereu statutul de manifestare a personalității. Și în prezent, concomitent cu rolul estetic, de înfrumusețare, întâlnim și un rol social. Oamenii aleg bijuterii care să vorbească într-o măsură sau alta despre statutul lor social, dar și despre caracterul lor. Cât de frumos este să poți vorbi despre tine, dar nu în cuvinte, ci alegând corect piesa de bijuterie care să îți reflecte personalitatea.

Fie că ne ghidăm după influența spirituală pe care se crede că o dețin bijuteriile, după legendele și miturile legate de influența energetică a metalelor prețioase sau pur și simplu după sentimentul de plăcere pe care ni-l conferă purtarea unei bijuterii în completarea ținutei noastre preferate, un lucru e cert: nu există doamnă sau domnișoară căreia să îi displacă bijuteriile.

 

”O inimă îndrăgostită de frumos nu îmbătrânește niciodată!” (proverb turcesc)

 

Alege întotdeauna bijuteria care te face să zâmbești, care rezonează cu personalitatea ta. La urma urmei, care este rolul unei bijuterii, dacă nu acela de a transmite o stare de bine purtătoarei? ”It’s the little things that matter”, este o vorbă care ne place nouă. Lucrurile mici sunt cele care contează cu adevărat – un gest de bunătate, un zâmbet suav, atingerea caldă a razelor soarelui, amintirea dulce a unor clipe frumoase, pe care ți-o insuflă bijuteria dăruită de persoana dragă. Credem că lucrurile frumoase vin în esențe mici, sau în acest caz, în cutiuțe mici – un inel cu perluțe rafinate, o brățară strălucitoare, un colier finuț, un set elegant.

 

Blog-ul de astăzi este în întregime despre starea de bine pe care ți-o conferă bijuteriile, cu riscul de a repeta aceeași idee. De prea multe ori uităm să celebrăm puterea acestor mici lucruri care ne fac fericiți și considerăm că doar atingerea marilor noastre idealuri poate să ne mângâie sufletul. De ce uităm oare senzația plăcută a unei brățări de argint care ne îmbrățișează încheietura mâinii? Sau atingerea unor perle delicate care ne fac și pe noi să radiem de fericire?

 

”Colecția de bijuterii este ca o biografie. O poveste care spune totul despre multe capitole mai mici ale vieții tale.” (Gem Hunt)

13 martie este cu, pentru și despre tine: ca să îți reamintești că ai acolo undeva o bijuterie primită în dar de la o persoană dragă. Sau ca să îți reamintești că ți-ai cumpărat cândva o brățară pe care ai uitat să o mai porți, deși vă leagă multe amintiri. Sau ca să îți reamintești că ți-ai promis de mult timp că meriți o nouă bijuterie și acum este timpul să te răsfeți cu acel mic cadou nevinovat pe care ți-l dorești.

Magazinul nostru online te așteaptă cu o întreagă colecție de bijuterii. Tu ce mai aștepți?

Te invităm să citești și articolele noastre anterioare de pe blog și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Ne-am bucura să aflăm care sunt subiectele de interes pentru cititorii noștri. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

 

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0