Proprietățile mistice ale argintului

proprietățile mistice ale argintului

Proprietățile mistice ale argintului

Proprietățile mistice ale argintului sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Deși este o discuție supusă scepticismului unora, există multe dovezi care atestă faptul că argintul este, într-adevăr, un metal unic, cu variate beneficii.

Citește acest articol și află 5 motive pentru care argintul a fost și este în continuare apreciat pe scară largă drept un metal enigmatic. Cert este că argintul a depășit aurul ca și popularitate, atât datorită prețului mai avantajos, esteticii îmbietoare, cât și datorită unor proprietăți naturale pe care alte metale nu le posedă.

1. Argintul este asociat cu energia feminină Yin

În timp ce aurul este asociat cu energia masculină Yang și cu soarele, argintul este sinonim cu Luna și cu simbolul Yin. Energia și senzualitatea specific feminină poate fi amplificată de purtarea argintului.

2. Argintul are multe beneficii din punct de vedere medical

Explicația științifică este una simplă și ușor de înțeles: argintul are o conductivitate termică și electrică impresionantă. Ionii de argint încărcați pozitiv sunt responsabili de stimularea conductivității naturale a corpului uman. Acest lucru atrage beneficii precum o circulație corectă a sângelui, o mai bună protecție împotriva radiaților electromagnetice, o temperatură moderată a corpului, o imunitate crescută. De asemenea, reducerea simptomelor artritei sau chiar prevenirea acesteia au fost raportate ca beneficii ale purtării unui inel de argint.

Elasticitatea pielii este influențată și ea de purtarea argintului, la fel și hidratarea acesteia. Pielea se va regenera mai ușor, la fel și oasele sau vasele de sânge sparte, dacă purtăm argint o perioadă îndelungată de timp.

 

3. Argintul: metalul emoțiilor

Emoțiile, trăirile pozitive, dorințele sunt intensificate prin purtarea bijuteriilor de argint. Se consideră că sufletul se încarcă pozitiv cu energia argintului și că vibrațiile universului se resimt mai puternic atunci când corpul uman este în contact cu argintul, în special în timpul nopților cu lună plină.

Echilibrul general dintre minte și corp se consideră mult mai bun în zilele când purtăm argint. Proprietățile naturale ale acestui metal enigmatic au rolul de a tempera căldura excesivă a corpului, de a armoniza energia interioară, pentru o mai bună conexiune între purtător/purtătoare și tot ceea ce îl/o înconjoară.

4. Argintul are acțiune anti-microbiană.

Aceeași ioni încărcați pozitivi despre care am discutat adineaori contribuie la lupta împotriva infecțiilor. Privind de-a lungul istoriei, vom observa că mulți doctori s-au bazat pe folosirea argintului în medicină, ca o soluție la diverse afecțiuni. Fiind un puternic agent anti-microbian, argintul a fost folosit pentru a ameliora simptomele de gripă, pentru a elimina orice fel de bacterie din corp. Și în prezent, argintul coloidal este considerat un bun remediu.

 

5. Argintul reflectă lumina mai mult decât orice alt metal.

Argintul este considerat nerivalizat de orice alt metal la acest capitol. El reflectă lumina, în special lumina Lunii, cu care se crede că este în strânsă relație. Argintul este asociat cu zodiile Rac și Vărsător, cu elementul Apă, asupra căreia se crede că are o influență enormă, și anume de a o proteja de impurități.

Există diverse credințe din popor care abordează puterea mistică a argintului, crezându-se că, purtat noaptea, atrage visele premonitorii, înlătură pericolele, crește puterea percepției, dezvoltă intuiția și atrage prosperitatea.

 

Acum că te-am familiarizat cu proprietățile mistice ale argintului, te așteptăm la cumpărături. Pe site-ul nostru găsești diverse modele de bijuterii pentru femei, bărbați și copii, potrivite pentru diferite ocazii. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0