Plimbarea cu bebelușul: ce trebuie să luăm cu noi?

plimbarea cu bebelușul

Plimbarea cu bebelușul: ce trebuie să luăm cu noi?

Plimbarea cu bebelușul trebuie să fie plăcută atât pentru copilași, dar și pentru părinți. Plimbarea este o activitate cotidiană, parte a rutinei zilnice, dar poate deveni uneori o aventură plină de situații neprevăzute. Din acest motiv, e important să avem certitudinea că orice mică sau mare problemă care ar putea interveni nu ne va lua pe nepregătite.

Înainte de a începe această discuție elaborată despre checklist-ul pe care trebuie să-l bifăm când ieșim la plimbare, trebuie să stabilim o regulă de aur: echilibru! Cuvântul cheie al acestui articol este întocmai acesta: echilibru. Echiparea corespunzătoare a bagajului nu înseamnă că vom îngrămădi toate obiectele bebelușului într-o geantă a cărei greutate să ne distrugă coloana sau să îngreuneze și mai mult căruciorul copilului. Echiparea corespunzătoare înseamnă că ne vom axa pe acele lucruri esențiale, fără a exagera cu dotările. Rezultatul: o plimbare recreativă, un copil fericit și un părinte și mai fericit.

plimbarea cu bebelușul

1. Scutece de unică folosință

Un MUST HAVE! În medie, scutecul unui bebeluș trebuie schimbat între 7-10 ori pe zi, însă acestea sunt doar niște estimări. Vei ajunge să îți dai seama pe cont propriu de câte scutece are nevoie copilul tău, însă cert este că nu poți merge la plimbare fără măcar 2-3 scutece de rezervă. Bineînțeles, o altă variabilă pe care trebuie să o iei în calcul în acest caz este timpul: cât timp vei petrece afară la plimbare cu bebelușul tău? Adaptarea este o abilitate excepțională pe care mamele o vor deprinde. Suntem încrezători că și tu vei învăța să estimezi cât de des trebuie schimbat bebelușul tău. Important este să îi schimbi scutecul înainte să ieși la plimbare.

plimbarea cu bebelușul

 

2. Haine de schimb

După cum am menționat deja, situațiile neprevăzute sunt greu de anticipat. Nu poți evita întotdeauna ca bebelușul tău să se murdărească, însă poți gestiona situația cu ușurință, având un set de hăinuțe de schimb asupra ta. Avantajul e că nici nu ocupă mult spațiu.

 

3. Șervețele umede

Indispensabile! Trebuie să ștergi mânuțele copilului după ce a mâncat ceva și s-a murdărit? Trebuie să îl ștergi la guriță? Vrei să cureți repede o pată mică de pe bluziță sau de pe măsuța căruciorului? Ta-dam! Ți-am răspuns la toate aceste probleme folosind doar două cuvinte: șervețele umede. Pachetele compacte sunt ideale pentru a încăpea în geantă, alături de restul lucrușoarelor. Alege-le întotdeauna în funcție de sensibilitatea pielii bebelușului. În orice caz, șervetelele umede create special pentru copii sunt îmbibate în creme hidratante cu rol de protecție pentru pielea fină și vulnerabilă a celor mici. Cu toate acestea, citește totuși eticheta cu ingrediente înainte să le cumperi.

4. Dezinfectant pentru mâini

În contextul nefericit al pandemiei cu care ne confruntăm, dezinfectantul trebuie să ocupe un loc fruntaș pe lista noastră, oriunde ne-am duce. Folosește dezinfectantul să ștergi anumite suprafețe și bineînțeles să îți cureți mâinile înainte de a atinge lucrușoarele celui mic.

5. Crema hidratantă

Nu uita crema hidratantă, în tuburi mici, ușor de transportat, pe care să o aplici în zonele intime după ce ai schimbat scutecul. Cremele hidratante pentru bebeluși nu conțin parfum sau coloranți și nu agresează pielea, oferind un plus de confort celui mic în zonele în care pielea este ultrasensibilă și predispusă la iritații.

6. Biberon cu apă

Nu uita niciodată apa, fie că încă folosiți un biberon sau ați trecut la sticlă.

7. Termosul și recipientul pentru lapte praf

E important să ai asupra ta un termos cu apă caldă și un recipient în care să pui exact porția de lapte praf potrivită pentru bebelușul tău. Salvezi spațiu folosind recipiente compartimentate. Iubim eficiența.

8. Aleze

Cearceaful absorbant este ideal pentru momentul când schimbați scutecul bebelușului, pentru a menține igiena și a evita pătarea suprafețelor. Este impermeabil și are un strat superior moale, asigurând confortul celui mic. Avantajele sunt atât de mari pentru un obiect atât de mic și atât de ușor de transportat!

9. Jucării

Nu uita să iei cu tine o jucărie de dentiție, mingiuțe colorate, o tăbliță de colorat sau alte jucării mici, interactive, care pot fi ținute în mână și care îi vor atrage copilului atenția, oferindu-ți și ție puțin timp să te relaxezi.

10. Apă și o gustărică

Un lucru esențial, dar adeseori uitat: apa și gustărica bine-meritată pentru mămicile (și tăticii) care alocă timp și atenție copilașilor lor, încât uită să aibă grijă și de sănătatea lor. Plimbarea cu bebelușul trebuie să fie un prilej de relaxare și pentru părinți, nu un stres continuu.

Sperăm că acum ai toate informațiile necesare pentru ca plimbarea cu bebelușul să fie una plăcută, fără stres și fără situații pentru care să nu ai o rezolvare rapidă. Nu uita că acest ”necesar” de obiecte esențiale se va schimba constant pe măsură ce copilașul crește. Lucrurile pe care în prezent le consideri indispensabile vor fi înlocuite de altele, iar tu va trebui să apelezi încă o dată la puterea ta de a te adapta. Noi îți oferim posibilitatea de a achiziționa o geantă compartimentată cu atenție pentru a-ți ușura munca, cum ar fi aceasta, roz, pentru fetițe, sau bleumarin, pentru băieței.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0