Perlele sunt cool!

perlele sunt cool

Perlele sunt cool!

Perlele sunt cool, nu? Acele bijuterii a căror frumusețe este nemuritoare. Sinonimă cu eleganța, rafinamentul, bijuteria cu perlă va lăsa întotdeauna o impresie bună asupra purtătoarei. Nu este de mirare că bijuteriile cu perle sunt asociate cu evenimentele luxoase, cu rochiile scumpe, de gală, chiar și cu rochiile de mireasă.

Simbolistica perlelor

Pentru persoanele superstițioase, care se încred în mituri și legende, poate fi interesant de știut că perlele sunt considerate purtătoare de noroc, dacă au fost dăruite cu iubire și sinceritate. În caz contrar, dacă relația dintre cele două persoane (cea care face cadoul și cea care îl primește) nu este una fericită, perlele vor purta ghinion. Bineînțeles, miturile sunt mituri.

În epoca contemporană, bijuteriile cu perle sunt specifice persoanelor de sex feminin și se consideră de bun augur să le dăruiești miresei înainte de nuntă, ca simbol al inocenței și iubirii pure.

Există anumite convingeri populare care vorbesc despre asocierea dintre perle și Lună, sau despre puterile magice ale perlelor, ca rezultat al descendenței lor divine – sunt considerate lacrimi izvorâte din ochii Zeilor, capabile să vindece unele boli. În cultura islamică, perla este văzută drept un simbol al perfecțiunii, al Paradisului, iar în Grecia Antică, se credea că zeița Afrodita s-a născut purtând nimic mai mult decât un simplu șirag de perle în jurul gâtului.

Cum purtăm perlele?

Așa cum spuneam, eleganța sublimă a perlelor a creat o oarecare tradiție nescrisă, conform căreia perlele se potrivesc la ținute elegante. Însă perlele au revoluționat lumea modei de-a lungul timpului, iar versatilitatea lor a făcut să fie purtate acum și la ținute casual, smart, office. La fel ca și Coco Chanel, cu al ei emblematic pulover negru și câteva șiraguri de perle la gât, multe dintre doamnele și domnișoarele din ziua de azi aleg perlele pentru o astfel de ținută.

 

 

De la cercei sau coliere cu perle, la inele sau brățări cu perle, oferta este nelimitată, iar posibilitățile de a le integra în cadrul unor ținute de zi sau de seară sunt inepuizabile. Alege un costum office, cu pantaloni sau fustă, cămașă și sacou, tocuri, o geantă clasică și neprețuiții cercei tip șurub cu perlă albă, simpli sau dubli. Adaugă și un inel cochet, ajustabil, și ai toate șansele să închei afacerea. La urma urmei, simplitatea este esența adevăratei eleganțe.

O cămașă albă și o geacă de piele, un pulover ivory oversized și o pereche de pantaloni negri strâmți, o rochiță midi de orice culoare și o geacă denim. Toate acestea sunt alegeri potrivite atunci când vine vorba de perle. Pentru un look și mai încrezător, care să atragă privirile ca un magnet, îmbracă un top din satin, verde smarald, o pereche de pantaloni trapez cu talie înaltă, sandale cu toc. Accesorizează cu un set elegant cu colier și cercei cu perle albe și voila, c’est fini! Ai un look de invidiat, cu care poți defila pe podium.

 

Perlele sunt cool!

În concluzie, perlele sunt o alegere bună. Te invităm să citești și articolele noastre anterioare de pe blog și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Ne-am bucura să aflăm care sunt subiectele de interes pentru cititorii noștri. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0