Jucării interactive pentru viitori copilași creativi

jucării interactive pentru viitori copilași creativi

Jucării interactive pentru viitori copilași creativi

Vom alege jucării interactive pentru viitori copilași creativi? Da!

Dezvoltarea inteligenței și creativității celor mici începe prin joacă. În acest fel, ei descoperă lumea, se descoperă pe ei înșiși, deprinzând abilități de care se vor folosi pe tot parcursul vieții. Bucuria neîntreruptă a jocului poate fi, pe de-o parte, terapeutică, relaxantă pentru cei mici, cât și educativă, iar părinții trebuie să învețe cum să utilizeze cât de mult componenta educativă a jocurilor pe care le dăruiesc celor mici. Am creat un scurt ghid, unde am trecut în revistă cele mai bune jucării pentru copii, menite să contribuie la formarea personalității copiilor, accentuându-le inteligența nativă.

1. Jucăriile muzicale

În mod natural, o jucărie care va scoate un sunet va atrage mai mult atenția celui mic. De obicei, copii încep, treptat, să și danseze, fiind stimulați de muzica pe care o aud să participe activ. Energia copilului este astfel eliberată într-un mod productiv, își va forma ureche muzicală, învățând să se miște pe ritmul muzicii. Un microfon muzical îl va fermeca, cu siguranță, și mai mult, la fel și o rotiță interactivă cu animăluțe, care se învârte, rulează diverse melodii la apăsarea butoanelor, stimulând auzul, recunoașterea formelor și culorilor, la fel și înțelegerea relației cauză-efect între apăsarea butonului (respectiv cântatul în microfon) și auzul unui sunet.

 

2. Jocurile de rol

Deși atunci când devenim adulți ne dorim de multe ori să fim din nou mici, copiilor le plac adesea jucăriile care simulează viața de adult, diversele meserii. Fie că vorbim despre un set de bucătărie, o dubiță de poliție, o furgonetă cu bomboane, un set pentru stomatologi sau un aspirator, un microscop sau o casă de marcat, timpul pe care copilul tău îl petrece jucându-se cu acestea este unul bine folosit, cu avantaje pe termen lung. Părinții sunt încurajați să observe reacțiile copiilor în timpul jocului, pentru a putea semnala interesul copilului pentru un anumit tip de jucărie. Nu, interesul copilului pentru trusa de dentist nu înseamnă obligatoriu că acesta va deveni dentist, dar există șanse să fie așa sau, pur și simplu, poate însemna că cel mic are o dexteritate manuală ce trebuie exploatată.

 

3. Jucăriile de construit

De exemplu, un set de cuburi de construcție, cum ar fi acesta, cu 1000 de cuburi, îi va permite copilului tău să își îmbunătățească abilitățile motorii fine, să își dezvolte creativitatea, în timp ce va încerca să creeze diferite figurine. Cere-i copilului să construiască obiecte pe care le cunoaște, pe care le-a văzut – o casă, un copac, o mașină, un animăluț. În acest fel, este stimulată capacitatea lui de a face corelații între imaginea din mintea lui a obiectului pe care trebuie să îl construiască, cuburile aflate la dispoziție și imaginea finală a obiectului pe care a reușit să îl construiască. Același principiu este valabil și în cazul puzzle-urilor, la fel de interactive și folositoare.

Sperăm că veți găsi utile sfaturile noastre și că veți opta și voi pentru jucării interactive pentru viitori copilași creativi. Așteptăm comentarii și recenzii la jucăriile pe care le-ați achiziționat de pe site-ul nostru. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0