Geanta – o necesitate

geanta - o necesitate

Geanta – o necesitate

Geanta – o necesitate. Da sau nu?

Aceasta a fost o întrebare capcană, pentru că răspunsul este cu siguranță DA, și nu credem că există vreo doamnă sau domnișoară care să nu fie de acord cu această afirmație. Alocă puțin timp pentru a studia aspectul persoanelor cu care te întâlnești pe stradă și vei remarca, cel mai probabil, un accesoriu comun, care nu lipsește nimănui: geanta.

Fie că vorbim despre o geantă mică, chic, potrivită pentru a depozita doar telefonul, cheile și portofelul, sau despre o geantă mare, încăpătoare, cu multe compartimente, geanta este unicul accesoriu care nu se demodează și nu își pierde din importanța notorie.

Bineînțeles, rolul pe care îl îndeplinește ea diferă de la o situație la alta, de la o persoană la alta. Dar majoritatea purtătoarelor (sau purtătorilor) de genți caută anumite atribute de referință atunci când aleg o nouă geantă pe care să o adauge la colecție. Rolul estetic și cel practic se completează reciproc: geanta trebuie să fie frumoasă, dar și utilă. Geanta trebuie să fie versatilă, să se potrivească în diverse situații, la diverse ținute, să fie compatibilă cu stilul și personalitatea celei (sau celui) care o poartă.

Bineînțeles, există persoane pentru care acest ultim criteriu menționat nu este neapărat relevant, întrucât au o colecție vastă de genți de diferite culori, pe care le asortează la cromatica întregii ținute. Un scenariu foarte fericit. Însă, dacă criteriul financiar primează și cauți o variantă low-budget, versatilitatea trebuie să fie un MUST HAVE. Iar gențile în culori neutre, cum ar fi cele negre, albe, bej, gri, maro, sunt cele care te vor salva în orice moment al zilei și care nu ar trebui să îți lipsească.

“Mereu am considerat ca moda nu are doar rolul de a face femeile mai frumoase, ci si de a le da incredere de sine.” – Yves Saint Laurent

Deși moda contemporană funcționează după principiul ”poartă ce îți place, atâta timp cât te simți bine și ți se potrivește”, există și câteva reguli nescrise pe care este indicat să nu le ignori, dacă vrei să atragi atenția printr-un look de invidiat. Geanta are specificul ei, vine la pachet cu un set de ”așa da” și ”așa nu”. De pildă: nu purta un clutch când mergi la jogging; nu purta o geantă oversized dacă este goală și, în consecință, stă lăbârțat; nu purta un rucsac la o ținută office sau o geantă messenger elegantă la o ținută sport. Lista poate continua, dar sperăm că ai prins ideea: adaptează-ți geanta la contextul în care o porți și asigură-te că aceasta îți va scoate în evidență vestimentația, pantofii și celelalte accesorii într-un mod pozitiv, fără a exista un contrast supărător între acestea.

Există vreo doamnă sau domnișoară căreia să ii displacă să-i fie apreciate gusturile în ceea ce privește alegerea vestimentației și a accesoriilor? Știți și voi răspunsul. Geanta este într-adevăr o necesitate și trebuie apreciată, îngrijită și aleasă pentru a o pune în valoare. Reinterpretăm celebrul citat al lui Marilyn Monroe și spunem ”Dă-i unei fete geanta potrivită și va cuceri lumea” , pentru că ne punem încrederea în acest accesoriu special și atât de îndrăgit.

Pe site-ul nostru găsești diverse modele de genți pentru femei și pentru bărbați, potrivite pentru diferite ocazii. Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici.

Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0