Cum să alegi geanta potrivită?
Cum să alegi geanta potrivită? Știm că nu este întocmai cea mai simplă decizie. Shopper, hobo, duffel, messenger, crossbody, clutch … oricum s-ar numi, geanta potrivită trebuie să fie potrivită persoanei care o poartă – regula de aur. Există o multitudine de criterii pe care să le iei în considerare atunci când alegi o geantă nouă și procesul poate fi unul obositor.
În special dacă ai un buget limitat și nu îți permiți luxul de a cumpăra orice geantă îți place DOAR pentru că îți place și vrei să mai adaugi una la colecție, vei fi nevoită să iei în calcul anumite aspecte. Dacă te numeri printre clientele care nu acordă importanță genții și nu o consideră un element central al unei ținute reușite, poate ar fi momentul să începi acum. Află cum, urmărind sfaturile noastre.
1. Scopul este criteriul central.
Să ne imaginăm următorul scenariul: tocmai ai primit un job de manager și geanta pe care o deții este deteriorată, așa că vrei o geantă nouă. Vei cumpăra o geantă tip rucsac, un clutch mic sau o geantă plic? Nu, bineînțeles că nu, te vei orienta către o geantă versatilă, tip office, de dimensiunie medie spre mare, care să inspire eleganță, încredere și seriozitate, așa cum se impune în cazul unei job cu prestație, precum cel pe care tocmai l-ai primit.
Urmează o ceremonie de gală, ai nevoie de o geantă care să se asorteze cu o rochie neagră, midi, cu inserții aurii, care îți accentuează formele sublime. Vei opta pentru aceeași geantă office de dimensiuni medii? Nu, ci pentru o geantă plic sau clutch, care nu s-a potrivit în contextul anterior. Alegerea ta trebuie să fie inspirată, ghidată de utilitatea, practicalitatea genții. Fii atentă la modul în care este compartimentată geanta!
2. Stilul și personalitatea ta sunt la fel de importante.
Geanta este de multe ori piesa centrală a unei ținute, de aceea trebuie să vorbească de la sine despre tine, despre stilul tău, să se potrivească armonios cu felul tău de a fi și bineînțeles, cu restul ținutei (pe care ai ales-o tot pentru că te reprezintă, sau cel puțin așa ar trebui). Dacă ești o persoană curajoasă, vocală, cu o personalitate efervescentă, înțelegem de ce ai alege o geantă în culori vii, îndrăznețe, cu posibile elemente metalice sau imprimeuri psihedelice. La fel, dacă ești o fire tăcută, calmă, alegerea unor culori nude, neutre, a unui design simplu, clasic, este perfect justificabilă.
3. Însă există și alte criterii suplimentare care trebuie luate în calcul pentru a te asigura că look-ul tău final este impecabil.
Geanta trebuie să complete ținuta, să existe un echilibru între toate piesele pe care le porți: vestimentație, geantă, bijuterii, pantofi – alege-le așa încât să se evidențieze una pe cealaltă, nu să-și anuleze reciproc efectul vizual pozitiv. Cromatica este de multe ori cea care face diferența. Mulți designeri folosesc regula “culori închise pentru toamnă-iarnă, culori deschise pentru primăvară-vară”. Nu negăm validitatea acestei reguli, însă considerăm că sunt anumite culori clasice pe care le poți alege pe tot parcursul anului: alb, negru, gri, crem, roz pudrat, bleumarin – în măsura în care le îmbini corespunzător cu alte piese vestimentare.
Nu suntem însă de acord cu asortarea pantofilor cu geanta. Aceasta este, după părerea multor designeri moderni, o regulă parțial greșită (sau total greșită, depinde pe cine întrebi, căci multe lucruri din domeniul modei sunt relative și subiective). Dacă îți dorești să fii în ton cu culorile anului 2021, citește blogul nostru anterior.
4. Simple is better.
Sfatul nostru este să nu exagerezi cu ornamentația. În locul unei genți încărcate, alege un colier sau o pereche de cercei mari, colorați, o curea aurie cu cataramă groasă, un decolteu accentuat sau un ruj îndrăzneț.
5. NU purta copii ale creațiilor caselor celebre de modă.
Este, în primul rând, o insultă la adresa designerilor și la adresa ta, întrucât dai dovadă de lipsă de etică și profesionalism. Preferăm oricând o geantă “no name”, cu un design plăcut, în locul unei replici.
6. Nu în ultimul rând, dimensiunea genții trebuie să fie în concordanță cu dimensiunea corpului.
Reține că o geantă mică întotdeauna va accentua dimensiunea corpului, va exagera volumul acestuia. În consecință, dacă ai o statură minionă, optează pentru o geantă micuță, care să îți pună corpul în valoare, nu invers.
Ți-au fost utile sfaturile noastre? Crezi că te-am ajutat să descoperi cum să alegi geanta potrivită? Așteptăm părerea ta în secțiunea de comentarii și recenzii la produsele achiziționate de pe site-ul nostru. Descoperă colecția de genți de pe site-ul nostru și pune în aplicare sfaturile primite.
Te invităm să citești și articolele noastre anterioare de pe blog și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Ne-am bucura să aflăm care sunt subiectele de interes pentru cititorii noștri. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.