Copacul Vieții: ce semnifică?

copacul vietii

Copacul Vieții: ce semnifică?

Copacul Vieții: ce semnifică?

Copacul Vieții (cunoscut și ca Pomul sau Arborele Cosmic) este un simbol religios de mare însemnătate. În toate civilizațiile lumii, arborele reprezintă un simbol universal fundamental, căruia îi sunt atribuite puteri mistice. Așa cum bine știm, omenirea a încercat încă din cele mai vechi timpuri să includă aceste simboluri în viața de zi cu zi.

Trunchiul arborelui este asociat cu o axă care conectează Celestul și Teluricul. Rădăcinile sale, înfipte adânc în pământ, fac legătura cu mortalitatea, iar ramurile sale, îndreptate către cer, stabilesc conexiunea cu divinitatea. Este asociat cu ideea de ciclitate, de trecere de la viață la moarte, de renaștere sub o altă formă, așa cum, dacă o creangă este tăiată, alta va crește în locul ei. O semnificație deosebită, cea mai larg răspândită, am putea spune, o găsim în șamanism.

Aflăm așadar că Arborele Vieții este împărțit pe trei coordonate divine: rădăcinile, trunchiul și coroana, putând fi asociate și cu Trinitatea. În timp ce coroana duce cu gândul la supraconștient, la lumea divină, superioară umanității, rădăcinile amintesc de subconștient, de forța naturii, de regnul vegetal și animal, aducător de viață. Între aceste două planuri antitetice se situează lumea de mijloc, adică viața cotidiană, a omului simplu, conștient de condiția sa, lume reprezentată prin trunchiul copacului.

De ce să aleg bijuterii cu Copacul Vieții?

Dacă vrei să faci o alegere inspirată, fie că e vorba despre un cadou dăruit unei persoane dragi, fie că vrei să îți faci ție un cadou bine-meritat, alege cu încredere o bijuterie cu Copacul Vieții. Este un simbol sacru, aducător de prosperitate și abundență. Va fi un cadou extrem de apreciat, având în vedere semnificația pozitivă pe care o poartă și beneficiile sale implicite.

Îi va spori purtătorului forța interioară, capacitatea de a se dezvolta pe toate planurile, făcând posibilă împlinirea dorințelor și aspirațiilor. Se crede că și relațiile de familie sunt puternic influențate de acest simbol, că arborele îi apropie pe membrii familiei, le insuflă speranța și buna credință, precum și înțelepciunea de a alege întotdeauna calea cea mai bună.

Vom analiza acum pe scurt fiecare semnificație:

Viața

Ramurile copacului sunt asociate, de altfel, și cu ideea de adăpost, de apărare – fac umbră în zilele prea călduroase, te adăpostesc de ploaie, sunt casa numeroaselor insecte și păsări care aleg să își facă acolo cuib. Frunzele și fructele cresc pe ramuri, ducându-ne cu gândul, din nou, la viață.

Familia

În ceea ce privește asocierea dintre Arborele Vieții și familie, ne referim aici la legăturile prețioase, inestimabile, dintre generațiile trecute, actuale și viitoare, dintre strămoși și urmași. Așa cum și crengile copacului se dezvoltă constant, și în familie intră membri noi, care sunt îmbrățișați cu căldură și sunt înglobați în întregul familiei, formând un tot unitar, indivizibil.

Renașterea

Trecerea copacului prin diferite forme în funcție de anotimp a fost asociată cu ideea de renaștere, de transformare, de regenerare. Așa cum arborele își varsă frunzele toamna, urmând să dea viață altor frunze proaspete la sosirea primăverii, așa și purtătorul acestui simbol va avea capacitatea de a renunța la sentimentele negative în favoarea celor pozitive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum că ai aflat ce semnifică Copacul Vieții, te invităm să descoperi colecția noastră de bijuterii din argint, la prețuri senzaționale.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, te invităm să ne oferi părerea ta în secțiunea de comentarii și să descoperi și alte articole cu sfaturi utile, aici. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0