Cerceii și forma feței. Cum să îi alegi?

cerceii si forma fetei

Cerceii și forma feței. Cum să îi alegi?

Cerceii și forma feței: există vreo legătură?

Da, da, da! La fel cum vestimentația trebuie aleasă în funcție de siluetă, așa încât să îți avantajeze formele, și cerceii trebuie să se supună aceluiași criteriu estetic, și anume să se potrivească cu forma feței. Bijuteriile trebuie să îți sublinieze frumusețea, să îți accentueze trăsăturile feminine, nu defectele. Accesorizarea este o artă, iar nouă ne place să o facem ca la carte.

Îți divulgăm un secret: există o metodă simplă de a-ți da seama cu exactitate care e forma feței tale. Trasează cu degetul conturul feței tale, într-o oglindă aburită, și vei vedea cu ușurință dacă conturul trasat se aseamănă cu un pătrat, un cerc, o inimă, o formă ovală sau una alungită. De aici începe adevărata provocare: cum găsesc cerceii care să îmi pună în valoare fizionomia? Îți oferim un al doilea secret: alege cerceii a căror formă este diferită de forma feței tale. Acum că ai aflat filozofia din spatele unui look impecabil, să intrăm puțin în detalii.

1. Ovală

Dacă forma feței tale este ovală, poți spune că ai luat Jackpot-ul. Nu va fi greu să îți echilibrezi forma feței cu cerceii potriviți, întrucât acesta este cel mai ”permisiv” tip de față, însă îți recomandăm să eviți cerceii care să depășească nivelul bărbiei. În orice caz, respectă regula de aur, regula suverană în materie de stil: să ții cont de personalitatea ta. Totul e mai simplu când te cunoști îndeajuns de bine încât să ochești acel echilibru perfect între interior și exterior – aspectul să îți oglindească personalitatea și să reflecte felul tău de a fi. Dar acum, să trecem la lucruri serioase: ce faci când forma feței tale este una mai puțin … îngăduitoare?

 

2. Pătrată

O formă pătrată a feței impune cercei care să ”îmblânzească” marginile dure, să le confere un aer mai puțin rigid. Pentru a obține acest lucru, trebuie să alegi forme opuse, și anume forme rotunjite. Cercei mari, rotunzi, tip cerc, nicidecum cercei pătrați sau dreptunghiulari, care în loc să acopere marginile colțuroase ale feței, să le scoată și mai mult în evidență. Trăsăturile tale vor fi egalizate, iar tu vei arăta extraordinar. Întocmai ceea ce îți dorești, nu?

 

3. Alungită

În acest caz, orientează-te către cercei care să nu își alungească și mai mult fața, care să nu creeze impresia de chip trist, lipsit de vitalitate. Cum poți face asta? Alegând o pereche de cercei mari, geometrici – fie rotunzi, pătrați, dreptunghiulari, sferici. Aceștia vor crea efectul de simetrie dorit, încadrându-ți perfect chipul prin acel extra volum la nivelul pomeților, care să contrabalanseze lungimea feței.

4. Rotundă

Contrar cazului anterior, când alungirea voluntară a feței trebuie evitată, acum lucrurile se schimbă. Dacă ai fața rotundă, este de dorit să creezi un aspect alungit prin forme drepte, rectangulare. Cerceii nu ar trebui să fie lați, rotunzi, în niciun caz, ci subțiri, lungi, să dea senzația de suplețe. Nici cerceii mici, cu șurub, nu sunt o alegere bună, întrucât sunt prea puțin sesizabili și nu creează acel echilibru al formelor.

 

5. Inimă

Fruntea mai lată decât obrajii și bărbia îngustă – soluția este simplă: cerceii tip lacrimă sau candelabru. Ideea este să alegi cerceii așa încât să fie mai voluminoși în partea de jos decât în partea de sus (cum ar fi aceștia sau aceștia), ca să umple golul lăsat de bărbia îngustă. În acest fel, echilibrul format va masca diferența mare de lățime dintre partea superioară și partea inferioară a feței.

 

cerceii și forma feței

Pentru mai multe modele de cercei, accesează site-ul nostru . Te invităm să citești și articolele noastre anterioare și să ne lași un comentariu cu orice sugestii ai avea. Ne-am bucura să aflăm care sunt subiectele de interes pentru cititorii noștri și să ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0