Cele mai scumpe bijuterii din lume

cele mai scumpe bijuterii din lume

Cele mai scumpe bijuterii din lume

Cele mai scumpe bijuterii din lume și poveștile lor captivante

 

Oamenii iubesc bijuteriile? Da. Oamenii iubesc bijuteriile scumpe, cu povești interesante? O întrebare capcană: bineînțeles că da! Există dovezi irefutabile că bijuteriile au fost create încă din cele mai vechi timpuri, acumulând pe parcursul veacurilor de existență o valoare sentimentală, estetică și financiară uimitoare.

Frumusețea se găsește, într-adevăr, în ochii privitorului, acest termen fiind unul subiectiv, neavând același impact pentru toată lumea. Însă valoarea acestor bijuterii, fie din punct de vedere estetic, fie ca rezultat al anilor de existență, al intrigilor, poveștilor palpitante acumulate de-a lungul timpului, este incontestabilă. Putem vorbi despre bijuteriile din acest top ca fiind adevărate obiecte de artă, transmise din generație în generație.

Așa cum mulți dintre noi suntem curioși care sunt cele mai scumpe mașini din lume, cele mai scumpe proprietăți imobiliare, cele mai scumpe gadget-uri, ceasuri, articole vestimentare, haideți să descoperim care sunt cele mai scumpe bijuterii din lume.

 

1. The Hope Diamond (The Hope Diamond) – 250 milioane USD

Cea mai căutată bijuterie din cadrul Muzeului de Istorie Naturală Smithsonian nu este neapărat cea mai mare, nu este nici un diamand clasic, de culoare albă, ușor transparent, ci unul albastru, care strălucește atât de tare în opinia publică, încât este în prezent cea mai scumpă bijuterie din lume. Iar faima acestei bijuterii este dată, ca în majoritatea cazurilor, de povestea întunecată din spatele ei. Se spune că toți proprietarii diamantului au fost afectați de blestem într-un fel sau altul. Harry Winston, faimosul bijutier din New York, este ultimul proprietar al diamantului, din posesia căruia diamantul a fost donat Muzeului Smithsonian. Adepții teoriei conform căreia fiecare proprietar al acestei bijuterii va fi ucis de blestemul diamantului cred că Winston ar fi făcut donația tocmai pentru a scăpa de acest blestem. Vom pregăti ulterior un articol în care vom vorbi mai pe larg despre această bijuterie atât de controversată.

 

 

2. The Peacock Brooch (Broșa Păun) – 100 milioane USD

1300 de diamante albe, roz, galbene, albastre și portocalii. 120,81 de carate. Un diamant central, albastru, de 20,02 de carate. Un proprietar misterios. Aceasta este povestea unei bijuterii speciale, ieșită din tipare, a cărei locație este strict secretă, la fel și numele proprietarului. În 2013, această broșă spectaculoasă și-a făcut apariția la TEFAF, Târgul de Artă din Olanda. Laurence Graff a dovedit, încă o dată, prin crearea celei mai scumpe broșe din lume, că titlul său de ”regele diamantelor” este bine-meritat.

 

cele mai scumpe bijuterii din lume

3. The Pink Star – 71,2 milioane USD

Diamantele de culoare roz sunt extrem de rar întâlnite, mai ales un diamant roz cu o claritate atât de mare ca a acestuia. Institutul de Gemologie a clasat această piatră drept cel mai mare diamant roz cunoscut până în prezent (59.60). Chow Tai Fook Enterprises din Hong Kong a achiziționat bijuteria pentru incredibila sumă de 71,2 milioane de dolari în 2017, câștigând un adevărat ”război al licitațiilor”.

 

cele mai scumpe bijuterii din lume

 

4. The Wittelsbach Blue Graff Diamond – 80 milioane USD

O altă bijuterie remarcabilă a intrat în 2008 în posesia celebrului bijutier londonez Laurence Graff și a fost vândută de acesta în 2011 familiei regale a Qatarului, pentru 80 milioane de dolari. Această sumă spectaculoasă este justificabilă, având în vedere istoria controversată, miturile și misterele din spatele unei bijuterii de o frumusețe aparte.

Deși nu se știe cu certitudine de unde provine diamantul, se speculează că acesta a fost găsit tot în minele Golgonda din India, la fel ca majoritatea diamantelor descoperite în acea perioadă (în jurul anului 1700).

 

 

5. L`incomparable – 55 milioane USD

O altă bijuterie cu o poveste bizară: colierul L’incomparable. Diamantul central este cel a cărui poveste interesantă a determinat clasificarea acestei bijuterii în acest top. O tânără din Congo a găsit diamantul într-o grămadă de moloz minier, din pură întâmplare, neștiind că ceea ce a găsit ea va reprezenta, la ora actuală, cel mai mare diamant galben, fără imperfecțiuni, din lume.

 

cele mai scumpe bijuterii din lume

 

6. Hallucitation – 55 milioane USD

O uimitoare sumă pentru un ceas. Dar vorbim despre cel mai scump ceas din întreaga lume, din întreaga istorie. Nu e de mirare că ceasul Hallucitation, creat de Graff, ocupă acest titlu, având în vedere numeroasele diamante multicolor, care însumează 110 karate. Laurance Graff, creatorul Graff Diamonds, a avut în plan crearea unui astfel de ceas de mult timp, ceea ce s-a dovedit a fi o mișcare extrem de îndrăzneață, costisitoare și inovatoare. A reușit, așa cum era de așteptat, să atragă încă o dată atenția asupra măiestriei sale de a găsi cele mai formidabile diamante, în stare pură sau șlefuite, de a le prelucra și crea cu acestea bijuterii despre care se va vorbi peste secole.

 

7. The Hutton Mdivani Jadeite Necklace – 27,4 milioane USD

Jadeit, rubin, diamant: o combinație senzațională, una care a uimit lumea marilor bijutieri și a caselor de licitație. Cu atât mai mult cu cât este vorba de 27 de mărgele de jadeit de culoare verde smarald intens, a căror proveniență ridică multe întrebări. Experții spun că astfel de mărgele de jadeit provin, de regulă, din același bloc de jadeit, și că este imposibil de găsit mărgele de jadeit mai mari de 10mm în diametru. Ei bine, acest colier răstoarnă prejudecățile, uimindu-ne cu mărgele de 15mm în diametru, în stare perfectă. Așadar, avem de-a face cu un bloc de jadeit de dimensiuni formidabile, ceea ce face ca valoarea colierului să crească incontestabil.

Nu e de mirare că Franklyn Laws Hutton i-a dăruit acest colier fiicei sale, Barbara Hutton, drept cadou de nuntă, cu ocazia mariajului său cu Alexis Mdivani, prințul Georgiei.

 

 

Pregătim constant campanii promoționale dedicate clienților noștri. Te invităm să ne urmărești pe  Facebook și Instagram, unde postăm ultimele noutăți și derulăm concursuri. Consultă blog-ul nostru pentru mai multe articole cu informații utile și scrie-ne în comentarii, pe e-mail (office@afy.ro) sau pe Facebook orice sugestii ai avea.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0