Bijuteriile Vermeil: argint placat cu aur

Bijuteriile Vermeil: argint placat cu aur

Bijuteriile Vermeil – nu multe persoane sunt familiarizate cu acest termen. Deși nu cunoașteți denumirea în sine, cu siguranță cunoașteți procesul la care face referire: placarea argintului cu aur. Spre deosebire de bijuteriile din aur pur, cele Vermeil prezintă un prim avantaj clar: prețul moderat. Deși, din punct de vedere calitativ, sunt inferioare celor din aur pur, prețul mai mic este de multe ori un factor decizional important pentru multe persoane.

Fiind vorba de argint sterling la bază, bijuteriile Vermeil sunt superioare celor din alte aliaje placate cu aur (oțel, cupru, alamă, etc). Așadar, dacă îți dorești o variantă de mijloc, care să îmbine calitatea cu prețul avantajos și cu aspectul deosebit, bijuteriile Vermeil sunt cea mai bună alegere.

Diferența dintre aur și aur placat

Bijuteriile placate (sau suflate) cu aur au doar la suprafață un strat de aur, a cărui grosime este măsurată în microni, iar la bază un alt metal. Bijuteriile din aur pur sunt, de la sine înțeles, mult mai valoroase, au o durabilitate sporită, o eleganță aparte, dar și un preț de achiziție ridicat, fiind o investiție mai costisitoare. Îngrijite corespunzător, chiar și bijuteriile care sunt doar placate cu aur își pot păstra aspectul un timp îndelungat.

De multe ori, termenul ”placat cu aur” se aplică, în general, oricăror bijuterii care au la bază un metal și la suprafață un strat de aur (mai subțire sau mai gros), însă nu este corect, deoarece există o diferențiere între acestea:

Placarea argintului cu aur – trei scenarii

1. Bijuterii Vermeil – cea mai bună calitate dintre cele trei
– la bază este argint 925 (argint sterling)
– trebuie utilizat un strat de aur de minim 10 karate și o grosime de 1,5 microni
– cel mai des se folosește aur de 18-24K
– termenul este de origine franceză și se traduce ”argint suflat cu aur”
– în Era Victoriană, nu doar bijuteriile erau suflate cu aur, ci și tacâmurile, vasele, platourile din argint

2. Bijuterii din aur filat – pe locul doi ca și calitate
– la bază este alamă
– grosimea aurului suflat este mai mică decât în cazul bijuteriilor Vermeil, dar mai mare decât în cazul bijuteriilor din a treia categorie

3. Bijuterii placate cu aur – pe ultimul loc din punct de vedere al calității, de unde rezultă și prețul redus
– la bază este oțel sau cupru
– stratul placat este mai subțire și finisajul are o durată de viață mai scurtă

 

Cele mai căutate bijuterii Vermeil din colecția noastră

bijuteriile Vermeil

Bijuteriile Vermeil Bijuteriile Vermeil Bijuteriile Vermeil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum că ai aflat ce sunt bijuteriile Vermeil, te așteptăm la cumpărături. Pe site-ul nostru găsești diverse modele de bijuterii din argint, potrivite pentru diferite ocazii. Asigură-te că ne urmărești pe Facebook, unde postăm constant noutăți.

Articole similare

Comentarii

Ce se poate spune despre bijuteriile Vermeil este ca sunt pretuite pentru costul lor accesibil, deoarece sunt modele de mijloc intre traditionala bijuterii din aur pur si cele placate cu aur. Ele sunt realizate cu argint 925 si un strat de minimum 10K si ofera o nota de eleganta si bogatie look-ului tau. Sunt potrivite atat pentru un outfit casual, cat si pentru o ocazie speciala. Astfel, bijuteriile Vermeil sunt o investitie insemnata pentru oricine doreste sa isi completeze garderoba de accesorii.

Lasa un comentariu

Cosul tau
0