Moda si arta naturala inspirate din decoratiunile tribale

decoratiuni africane

Moda si arta naturala inspirate din decoratiunile tribale

Moda si arta sunt inspirate din natura, din cadrul natural si din anumite elemente ale culturilor de pe diferite continente.

Un bun exemplu de spirit artistic si moda inspirata din natura poate fi vazut in fotografiile realizate de Hans Silvester pentru cartea sa intitulata Moda naturala: decoratiuni tribale din Africa. Fotografiile realizate de Hans sunt impresionante iar paleta de culori pe care a surprins-o este uluitoare. Oamenii din diferite triburi din Africa folosesc cat de multe materiale naturale pentru se decora si a avea niste rezultate surprinzatoare. Aceste fotografii unice pot fi gasite in cartea acestuia despre decoratiunile tribale din Africa.

decoratiuni africane

In acesta carte, prin lucrarile sale, Hans celebreaza arta unica a triburilor Surma si Mursi care locuiesc in valea Omo la granita dintre Etiopia, Kenia si Sudan. Aceste popoare nomade si pe cale de disparitie nu au arhitectura sau alte modalitati de a-si exprima spiritul artistic decat prin a se folosi de culori, de plante si de corpurile lor pentru a crea adevarate opere de arta. Acestia isi folosesc trupurile pe post de panza de pictat si se folosesc de culori naturale intense si de pigmentul lor pentru a crea modele surprinzatoare. Alte elemente pe care le folosesc in arta lor decorativa sunt florile, frunzele, tipuri de ierburi, cochilii si cornuri de animale.
decoratiuni africane

decoratiuni africane

In fotografiile lui Silvester putem observa ca tineretul si adolescentii sunt in general adeptii acestui tip de arta. Acestea folosesc culori puternice si multe buline pentru a-si pune in evidenta trasaturile corpului. Aceasta forma de arta este inventiva, magica si distractiva. La finalul cartii sale, Hans mentioneaza cu parere de rau ca aceste traditii vor ajunge sa se piarda o data cu modernizarea regiunilor si disparitia triburilor. Etiopia nu este doar un loc macinat de conflicte tribale si de gherila, valea Omo are si multe traditii si obiceiuri care au ramas neschimbate dupa mii de ani. Oamenii care lucuiesc in aceasta vale au un talent deosebit pentru body painting iar Silvester a reusit sa surprinda acest lucru intr-o serie de fotografii realizate de-a lungul multor excursii pe care le-a realizat in acesta regiune.
decoratiuni africane

decoratiuni africane

decoratiuni africane

In estul Africii raurile care trec prin savana secetoasa dau viata florilor si arbustilor multicolori. Populatia indigena ia aceste flori si ierburi si le inglobeaza in decoratiuni unice prin care isi exprima creativitatea si originalitatea. Acestia pot folosi de la flori la crengi, dinti de mistret, aripi de fluture sau coarne de bizon. In aceasta carte veti observa o arta efemera, pe cale de disparitie datorita conflictelor armate, schimbarii de climat si modernizarii tinuturilor.
decoratiuni africane

decoratiuni africane

decoratiuni africane

decoratiuni africane

decoratiuni africane

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0